4 juni 2015

Van der Burgh van Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee wint NK Glazenwassen

 Vandaag is gestreden om de titel Nederlands Kampioen Glazenwasser. Sven van der Burgh van Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee is de trotse winnaar van deze titel en de Gouden Wisser. Het NK Glazenwassen is een kleinschalig kampioenschap voor het grootse vak van glazenwassen. Het was een nek-aan-nekrace in de finale waarin twee keer twee glazenwassers tegen elkaar streden: “De verschillen waren klein”, aldus de jury. 

Tijdens de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs – op 4 en 5 juni in het NBC in Nieuwegein – gingen twaalf SVS-gediplomeerde glazenwassers met elkaar de strijd aan en toonden de belangrijkste facetten van het vak glasbewassing. Het kampioenschap bestond uit twee onderdelen: werken met een hoogwerker en ladderen. Daarbij waren snelheid, kwaliteit, ergonomie, veiligheid, vakkundigheid en accuratesse punten waarop de vakjury de kandidaten beoordeelden. De driekoppige vakjury bestond uit Ron van Oort, Charles de Vos en Timo de Boer – allen SVS-docenten en ervaringsdeskundigen.

De winnaar Sven van der Burgh kreeg naast een warm applaus van het publiek, de Gouden Wisser, een schoonmaakpakket van Unger en een ladder naar keuze van Dirks Klimmaterialen. Voor de overige finalisten waren er prijzen, te weten: een cursus Werken in liften door Liftinstituut en IPAF veiliger werken op hoogte training door Collé. Sven van der Burgh volgt Addy Vroom van K&S Diensten op, die in 2013 het NK Glazenwassen won.

Het NK Glazenwassen werd mede mogelijk gemaakt door organisator OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten), vakopleider SVS, BAC Verhuur, Collé Rental & Sales, Dirks Ladders en Trappen, het Liftinstituut en Unger. NK Glazenwassen 2015 - deelnemers en jury

Over de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs
De 11e editie van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs vindt plaats op donderdag 4 en vrijdag 5 juni in het NBC in Nieuwegein. De Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs is het enige evenement voor deze speciale vakgroep. De vakbeurs wordt één keer per twee jaar georganiseerd, ditmaal door werkgeversvereniging OSB. De beurs brengt mensen met eenzelfde vakmatige interesse bij elkaar: om elkaar te zien, om nieuwe producten en diensten te ontdekken, en om informatie in te winnen. De doelgroep van glazenwassers en gevelbehandelaars wordt een interessant scala aan stands met producten en diensten geboden en op beide beursdagen vinden ook diverse evenementen plaats. Daarnaast is er een kennisplein. 

Meer informatie: www.glazenwassersvakbeurs.nl

Over SVS
SVS verzorgt al sinds 1977 opleidingen voor de schoonmaakbranche en de facilitaire dienstverlening. Als de brancheopleider begroet SVS jaarlijks meer dan 9000 cursisten. Voor hen staat dagelijks een deskundig team SVS-medewerkers en vakdocenten klaar. Samen verzorgen zij meer dan zestig vak-, kader- en managementopleidingen en maatwerkprojecten door heel Nederland, waaronder diverse opleidingen voor glas en gevel.

Meer informatie: www.svs-opleidingen.nl

Op de foto’s: De groep deelnemers en juryleden van het NK Glazenwassen 2015 en Nederlands beste schoonmaker 2015: Sven van der Burgh.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: