Van boenen naar botox: succesvolle re-integratie Hommerson en Clinic for Beauty

Als werkgever dien je er alles aan te doen om een (deels) arbeidsongeschikte werknemer aangepaste werkzaamheden te laten verrichten, binnen of buiten het bedrijf. Dit gaat niet altijd van een leien dakje. Bij Hommerson Schoonmaakbedrijf is het gelukt. Het bedrijf is erin geslaagd om voor Kimberly de Haas, een voor de schoonmaak afgekeurde werkneemster, een zeer succesvolle re-integratie af te ronden met Clinic for Beauty.

Kimberly de Haas (24) is in 2011 in dienst getreden bij Hommerson Schoonmaakbedrijf. Begin 2015 raakte zij onverhoopt betrokken bij een auto-ongeluk en liep hierbij een ernstige whiplash op. Vanaf dat moment waren de werkzaamheden als interieurverzorgster voor haar niet meer uit te voeren en brak er een moeilijke tijd aan. Kimberly: “De periode na het auto-ongeluk was best wel zwaar omdat ik best wel een eigenwijs persoon ben. Dit was het grootste probleem want ik wilde zo snel mogelijk door en realiseerde me in het begin niet goed wat de gevolgen van een whiplash waren.”

Match made in heaven
Na het ongeluk, begin 2015, startte Hommerson Schoonmaakbedrijf een re-integratietraject voor Kimberly. Zo ging ze in eerste instantie als administratief medewerkster aan de slag bij Scalabor, in de vorm van een werkervaringsstage. Omdat dit toch niet helemaal in haar straatje paste, ging Hommerson op zoek naar een betere match. In april stuitte Nancy Hommerson (directeur van Hommerson Schoonmaakbedrijf) via contacten uit haar eigen netwerk op een vacature voor gastvrouw bij het bedrijf Clinic for Beauty.

Een match made in heaven, aangezien dit vakgebied exact aansluit bij Kimberly’s interesses en ze zelf ook een echte beauty is: in 2016 werd ze namelijk gekozen als Miss Gelderland. Kimberly: “Als klein kind was het mijn ambitie om arts te worden maar toen ik een jaar of 12 was, trok de beautywereld eveneens mijn aandacht. Ik ben toentertijd de kappers- en visagie opleiding gaan volgen en in de ochtend- en avonduren gaan schoonmaken. De bedoeling was om uiteindelijk mijn eigen bedrijf te kunnen financieren, maar helaas was dat niet meer mogelijk door het ongeluk. Ik vind het bijzonder dat ik via een omweg dan toch op de juiste plek terecht ben gekomen.”

Succesvolle samenwerking
Kimberly heeft het ontzettend naar haar zin op haar nieuwe werkplek en heeft een goede band met haar leidinggevende Yvette Burgers (eigenaresse bij Clinic for Beauty) en overige collega’s. Kimberly: “Ik heb een hele goede klik met Yvette, vanaf het begin voelde het al heel vertrouwd. Ze geeft me veel vertrouwen en houdt eveneens rekening met me wanneer ik me even wat minder goed voel.”  Yvette onderschijft deze prettige samenwerking: “Met Kimberly gaat het eigenlijk vanzelf. Ze komt binnen en doet meteen haar ding. Onze klanten vinden haar ook een prettig persoon. Eigenlijk gewoon helemaal top”, lacht ze.

Al met al kan er geconcludeerd worden dat zowel Hommerson Schoonmaakbedrijf als Clinic for Beauty erg tevreden zijn over deze re-integratie. “De samenwerking met Hommerson verloopt heel soepeltjes. We houden elkaar goed op de hoogte, dat is zeer prettig”,  aldus Yvette. Hommerson sluit zich hierbij aan en is trots dat twee totaal verschillende sectoren zo’n succesvolle samenwerking op het gebied van re-integratie kunnen aangaan. Bij schoonmaakwerk komt wel degelijk meer kijken dan alleen uitblinken met schoonmaakmiddel en poetsdoek, want zoals Nancy Hommerson zegt: “Gastvrijheid leer je in de schoonmaak”.