Vakspecialisten Woontotaal Academy: “Inzet Numatic machines voor onze trainingen”

Sinds 5 maart is in Zoetermeer het opleidingscentrum Woontotaal Academy gevestigd. De kersverse Academy verzorgt technische installatie en verkooptrainingen voor vloerbekleding. Het reinigingsproces is hier onderdeel van. Op 27 maart startte de eerste training met inzet van de Numatic éénschijfsmachine HFM 1515 en fijnstof stofzuiger NED 570A.

“Vanaf 1985 ben ik werkzaam in de woning- en projectstofferingsbranche en heb veel opleidingen bij vloerbedekking- en lijm/egalisatie fabrikanten gevolgd”, vertelt John Keppel van Woontotaal. “Daarnaast heb ik in deze branche functies gehad als allround stoffeerder, meewerkend voorman, werkvoorbereider, calculator, projectleider, aftersales- en technical support manager. Dankzij deze uiteenlopende functies heb ik een grote diversiteit aan probleemoplossende mogelijkheden geleerd, die ik nu kan delen met verwerkers en daarmee problemen kan voorkomen of oplossen. Om de trainingen goed uit te kunnen voeren, wilde ik kwalitatief goede machines inzetten. Uit eigen praktijk had ik ervaring met de Numatic-machines. Via leverancier Koninklijke Peitsman is onze Woontotaal Academy nu de trotse eigenaar van een éénschijfsmachine en fijnstof stofzuiger.”

Overhandiging en inzet
Ton Adam van Peitsman en Leo Rook van Numatic overhandigden de machines op 27 maart, zodat Woontotaal deze direct voor de eerste groep cursisten kon gaan inzetten. “De machines komen goed van pas bij de trainingen, die worden gegeven door gekwalificeerde vaktrainers met uitgebreide product-, installatie en verkoopkennis”, vervolgt John Keppel. “De cursisten (stoffeerders) krijgen na hun trainingsdag een certificaat van bewezen skills, waaronder het werken met de Numatic machines, mee naar huis.”