Vakbond CNV: “Overgang ISS naar CSU heeft gevolgen voor 2200 werknemers”

Ruim 2200 werknemers in de schoonmaak krijgen binnenkort een nieuwe werkgever. Schoonmaakbedrijf ISS wil namelijk een deel van het klantenbestand – inclusief werknemers – overdoen aan CSU. ISS heeft dit zojuist bekendgemaakt.

De verkoop betreft ruim 70 klanten, waar ISS op dit moment alleen het schoonmaakwerk doet. Het gaat om werknemers van:

  • ISS Food (voedingsbedrijven);
  • ISS Cure en Care (zorginstellingen);
  • ISS Special Services (specialistische schoonmaak, zoals glazenwassers);
  • overige panden waar ISS alleen het schoonmaakwerk doet.

Geschikte koper gevonden
Jan Kampherbeek, onderhandelaar van CNV Vakmensen, kan de verkoop wel plaatsen: “ISS wil zich steeds meer gaan concentreren op klanten waar ze méér doen dan alleen de schoonmaak en waar ze ook andere diensten aanbieden. Met CSU hebben ze een geschikte koper gevonden, want CSU richt zich juist vooral op het schoonmaakwerk. Als je het zo bekijkt, is het wel een logische overgang.”

Ontwikkelingen volgen
Volgens ISS biedt de verkoop aan de werknemers “een goed en solide perspectief op werkgelegenheid”. “Als vakbond zullen we natuurlijk goed volgen hoe de overgang verloopt”, zegt Kampherbeek. “Vorig jaar heeft ISS al veel kleine klanten aan CSU overgedaan. Dat is vrij goed gegaan. We hebben niet veel klachten gehad en de klachten die we hebben gehad zijn over het algemeen vrij vlot afgehandeld. Deze keer gaat het over veel mensen op grote objecten. We moeten dus goed kijken of het ook nu weer goed gaat.”

CNV Vakmensen behartigt de belangen van werknemers in de sectoren industrie, bouw, vervoer, handel, diensten en voeding.