4 november 2015

Unieke mix zorgt voor succesvolle opstart EW bij Topaz Revitel

Sinds 1 september is multi-service facilitair dienstverlener EW Facility Services een van de leveranciers van Revalidatiehotel Topaz Revitel in Leiden. Voor beide partijen een uitdagende samenwerking die vraagt om een specifieke dienstverlening. Een unieke mix op het snijvlak van hotel (hospitality, beleving en dienstverlening) en zorg (technisch en medisch). Ervaring in de hotelbranche, maatwerk en een uniek all-in concept gaven voor Topaz Revitel de doorslag voor het aangaan van de samenwerking.

 Topaz Revitel combineert het beste van twee werelden: het maatwerk van professionele (revalidatie)zorg en het comfort van een hotelverblijf. Herstellen doen gasten bij Topaz Revitel in een hotelsetting, in de wetenschap dat professionele medische zorg en ondersteuning 24 uur per etmaal beschikbaar zijn. Het revalidatiehotel deelt haar locatie met het regionaal opleidingscentrum en Sporthotel Fitland Hampshire, een levendige omgeving met jonge mensen. “Een inspirerende plek die ertoe bijdraagt dat gasten sneller revalideren. Deze sfeer moet eveneens terugkomen in de aangeboden faciliteiten en diensten”, aldus Alice Abrahamse, manager Operations ad interim bij Topaz Revitel. “Gastvrijheid, servicegerichtheid en betrokkenheid hebben we bij Topaz Revitel hoog in het vaandel. Deze elementen speelden dan ook een belangrijke rol bij de selectie van een nieuwe partner voor schoonmaakonderhoud.”

Vernieuwende aanpak
EW Facility Services ontwikkelde onlangs onder leiding van commercieel manager zorg Marije Wildenborg een vernieuwde aanpak voor de zorgmarkt, waarin hospitality, klantbeleving, multi-service dienstverlening en flexibilisering van kosten de hoofdrol spelen. Wildenborg: “Bij Topaz Revitel krijgen we de kans onze unieke aanpak in een optimale setting te implementeren. Concreet betekent dit onder andere dat onze mensen overdag en zichtbaar schoonmaken, dat we periodiek klantbelevingsonderzoek uitvoeren en dat we de kosten optimaal variabel maken door ons all-in concept. Wij hebben een prestatiecontract op kamers vastgelegd, een flexibele berekening, waarbij het kostenpallet wordt versleuteld in één kamerprijs.” Abrahamse vult aan: “Voor alle werkzaamheden wordt voortaan één vaste prijs gehanteerd. Is een kamer niet bezet, dan lopen de kosten niet door. EW Facility Services is hierin vooruitstrevend, hun oplossing heeft ons echt positief verrast.”

Succesvolle opstart
De start van de dienstverlening is veelbelovend. EW Facility Services is er, vanuit de ervaring in de hotelbranche, op gericht het gasten naar de zin te maken. Abrahamse: “EW Facility Services heeft onze vraag goed begrepen, is in staat meer flexibiliteit te bieden. En weet de beweging naar de gast te maken, vanuit respect, oprechte belangstelling en gastvrijheid. Werken in deze branche draait niet alleen om technische prestaties, maar ook om de beleving van de gast. EW Facility Services is in staat service en gastvrijheid te combineren met goede schoonmaakservice. Dit alles draagt bij aan een optimale beleving en voorspoedig herstel van onze gasten.”

Deel dit artikel

Ook interessant: