Toch nog geen cao voor 8000 werknemers wasserijen en stomerijen

De 8000 werknemers in de wasserijen en stomerijen dachten een nieuwe cao te hebben, maar komen van een koude kermis thuis. “Tot onze verbijstering krijgen we nu een brief van de werkgevers, dat ze bij nader inzien toch geen handtekening willen zetten. Zeer teleurstellend, dit kunnen ze naar de werknemers toe echt niet maken”, vindt onderhandelaar Willem Kruithof van CNV Vakmensen.

Eind juni hing de vlag er nog heel anders bij. “We hadden ruim 1300 handtekeningen ingezameld, met een eindbod van de vakbonden voor een nieuwe cao”, zegt Kruithof. “Dat maakte indruk op de werkgevers. Vrij snel daarna lag er een mooi cao-resultaat, met onder meer een goede loonsverhoging van 7% in twee-en-half jaar.”

Onprofessioneel
Maar die afspraken blijken inmiddels weinig waard te zijn. “De werkgevers zijn het onderling kennelijk niet eens. Heel onprofessioneel allemaal. We gaan nu met de leden overleggen en ons beraden wat we hiermee moeten.”

CNV Vakmensen behartigt de belangen van werknemers in de sectoren industrie, bouw, vervoer, handel, diensten en voeding.