13 maart 2015

TH&P wint Arnhems Compliment voor maatschappelijke betrokkenheid

TH&P’s actieve en duurzame inzet voor de samenleving is beloond met het Arnhems Compliment, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan bedrijven die zich hebben onderscheiden in hun maatschappelijk betrokken ondernemerschap. “Als ondernemer is het belangrijk om een bijdrage te leveren op het maatschappelijke vlak,” aldus Gerke de Vries, directeur bij TH&P.  “Dit is in mijn ogen iets wat je moet doen. Niet uit verplichting, maar uit betrokkenheid.”

“Veel bedrijven zijn tegenwoordig gevestigd op het industrieterrein en hebben niet zoveel binding met de stad, maar wij zitten midden in de woonwijk en daardoor raak je ook sneller betrokken bij wat er in je omgeving gebeurt.” Op verschillende manieren wordt invulling gegeven aan de maatschappelijke betrokkenheid.

Via de Arnhemse Uitdaging, de initiatiefnemer van het Arnhems Compliment, heeft TH&P, specialist in het hygiënisch reinigen van hardware, in de loop der jaren al meerdere keren geholpen om kleine en grote knelpunten op te lossen bij non-profitorganisaties die zich inzetten voor de maatschappij. “Onlangs hebben wij de stichting ENJOY&learn voorzien van nieuwe bedrijfskleding,” noemt De Vries als voorbeeld.

Het doel van deze stichting is tweeledig. Enerzijds koken vrijwilligers iedere vrijdag voor mensen met een inkomen op minimumniveau, tegen lage kosten, een maaltijd en anderzijds vormt het restaurant een laagdrempelige leerplaats voor Arnhemse jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel is uitstroom in een horecaopleiding of -baan.

Andere gerealiseerde projecten zijn onder meer collectebussen en vrijwilligerscadeautjes voor de Zonnebloem, portofoons voor kinderwerk Presikhaaf en decembercadeautjes en een gezellig samenzijn voor blinden- en slechtziendengroep van de Weldam. Ook op andere vlakken toont TH&P haar maatschappelijke betrokkenheid. “In ons bedrijf zijn verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt actief. We willen hen graag een kans geven en helpen bij hun ontwikkeling.” 

Over TH&P
TH&P is met ruim 15 jaar ervaring specialist in het hygiënisch reinigen van automatiseringsapparatuur op de werkplek. Daarnaast verzorgt TH&P onder meer reiniging van serverruimten en kabelmanagement. Een hygiënische werkplek draagt niet alleen bij aan een goede gezondheid van werknemers, ook heeft deze een positieve invloed op de werkbeleving. Een schone werkplek leidt tot een hogere productiviteit en betrokkenheid bij de organisatie. Dat onze dienst geen luxe is maar noodzaak, laten wij dagelijks zien tijdens de gratis Nationale Hardware Hygiëne Check die we uitvoeren bij geïnteresseerde organisaties.

Op de foto de twee winnaars van het Arnhems Compliment Gerke de Vries van TH&P (links) en Paul Zijm van Zijm BV (rechts), samen met Mariska Perrier van de Arnhemse Uitdaging.

Deel dit artikel

Ook interessant: