19 februari 2016

The Trashure wint ICS Designwedstrijd

Op 19 februari werd de winnaar van de ICS Designwedstrijd gekozen op het SintLucas in Boxtel. Rik van Mierlo (20 jaar) ging er met de prijs vandoor en wint het bedrag van €2.500. Zijn ontwerp, een combinatie van een kliko en statafel, voldeed volgens de jury aan alle facetten. Bart van der Sluijs, algemeen directeur ICS Groep: “Een zeer uitgewerkt, origineel en praktische oplossing en eenvoudig en goed toepasbaar in de praktijk.” 

ICS kijkt terug op een geslaagde wedstrijd. Van der Sluijs: “We zijn blij verrast door de creativiteit en enthousiasme van de studenten. Stuk voor stuk goed uitgewerkte concepten. Daar mag SintLucas trots op zijn.” Onder de inzendingen werd ook een aanmoedigingsprijs vergeven. Deze prijs ging naar Anne à Campo. “Ze verraste ons door een mooie combinatie van techniek en design. Een ontwerp dat tijdens de Dutch Design Week of Glow tot haar recht komt, maar iets te bewerkelijk is als toepassing in de praktijk.”

Dutch Design
Tijdens de Dutch Design Week werd het startsein gegeven voor de designwedstrijd. Uiteindelijk bleek er iets meer energie nodig en werd de wedstrijd verder uitgezet door het projectbureau van SintLucas. Bij dit interne bureau kunnen bedrijven en ondernemers die het interessant vinden om samen te werken met SintLucas zich aanmelden. En met succes! Igor van Hoof, directeur SintLucas: “De wedstrijd van ICS biedt allerlei levensechte vraagstukken, waarbij de studenten van SintLucas zich moeten verplaatsen in gedrag van mensen en in wat er in de maatschappij speelt. Een mooie leerervaring.”

Productiever en gelukkiger
Bij ICS geloven we dat een schone en gezonde leefomgeving mensen productiever en gelukkiger maakt. Daarom maken wij schoon en zorgen we dat we het samen schoon houden. Van der Sluijs: “Door verschillende projecten betrekken we de eindgebruiker – de klant van onze klant – bij het schoonmaakproces. We inspireren en motiveren hen om meer waarde uit het afval te halen en hen bewust te maken van de potentie om onze samenleving duurzamer te maken.”

Toepassing in schoonmaak
“Gisteravond heb ik de laatste hand gelegd aan de technische tekeningen. Super gaaf dat ik de prijs heb gewonnen en ik kijk uit naar een verdere uitwerking”, vertelt Rik van vol enthousiasme. Op de vraag wat hij met het geld gaat doen is hij duidelijk: “Eindelijk een 3D printen kopen!” Samen met Rik gaat ICS kijken naar de mogelijkheden om het idee verder uit te werken en toe te passen in haar schoonmaakdienstverlening.

FOTO: Eindhovens Dagblad

Deel dit artikel

Ook interessant: