2 september 2015

Team EW for Life haalt € 50.000,- op kankeronderzoek

Gefocust en met de blik naar boven ging team EW for Life op 29 augustus de uitdaging aan. Hardlopend of fietsend beklommen de teamleden de beruchte bergpas Passo dello Stelvio in Bormio (Italië) tijdens het evenement Stelvio for Life. Met hun deelname zamelden zij geld in voor het uitvoeren van onderzoek naar een meer persoonlijke behandeling van kanker. Het was een zware tocht van 21,1 km met maar liefst 1533 hoogtemeters naar de top op 2758 meter hoogte. Onderweg kwamen de deelnemers 39 haarspeldbochten en hellingen met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1% tegen. Het team heeft € 50.000,- ingezameld voor het goede doel Barcode for Life. “We hebben met z’n allen een topprestatie neergezet”, aldus Bas Cornelissen, algemeen directeur van EW Facility Services.

Ieder teamlid heeft zijn eigen redenen om deel te nemen aan Stelvio for Life. Bijna iedereen kent wel iemand die is getroffen door deze verschrikkelijke ziekte. Een drijfveer voor de teamleden van EW for Life om gezamenlijk de uitdaging aan te gaan. De laatste kilometers van de Stelvio vereisten echte doorzettingskracht, zowel fysiek maar zeker ook emotioneel. Richard Klein: “Het was fantastisch, vooral de laatste kilometers waren zwaar en emotioneel. Ik ben deze uitdaging aangegaan voor mijn vriendin die op dit moment tegen deze ziekte strijd. Aankomende week heeft ze weer een scan. We gaan voor een goede uitslag. Dit is gelukt, dus hopelijk dat ook”. Onze teamleden stonden er in hun beproeving niet alleen voor. Stefan van de Worp: “We vierden elke kilometer met elkaar en de toeschouwers! Iedereen schreeuwt je naam alsof ze je allemaal kennen. Dat geeft je extra kracht. Wat een teamspirit!”.

Grootste team
De afgelopen jaren bestond het sponsorschap van EW Facility Services uit een financiële bijdrage. Dit jaar ging de multi-service facilitair dienstverlener een stapje verder door met het grootste team van maar liefst 23 teamleden aan het evenement deel te nemen. Naast collega’s bestond het team EW for Life uit relaties, opdrachtgevers en collega’s van zusterbedrijven. Bas Cornelissen ging de uitdaging hardlopend aan. Bas: “Het was een briljant gave tocht, die op het eind heel zwaar werd. Die laatste kilometers vallen echt tegen. Maar die vallen in het niet bij het gevecht dat mensen met kanker aangaan. We hebben als team geknokt en een fantastische bedrag bij elkaar gebracht.”

Barcode for Life
Initiatiefnemer van Stelvio for Life is Stichting Barcode for Life. Het team achter Barcode for Life gelooft in een effectievere manier van behandeling van kanker. Meer op het individu aangepast en met minder, of liever geen bijwerkingen. Cire Facility Group, moedermaatschappij van EW Facility Services, ondersteunt vanuit ambassadeurschap deze stichting. Henk den Hollander: “Het is zeer indrukwekkend om aan de finish de inspanning, betrokkenheid, teamspirit maar ook de emotie te ervaren. Dat raakt en maakt me bijzonder trots op de deelnemers, toeschouwers en organisatie.”

Meer informatie: www.ew.nl, www.foryourhospitality.nl en www.stelvioforlife.nl

Deel dit artikel

Ook interessant: