6 juli 2018

SVS Opleidingen start op 10 juli serie webinars gezondheidszorg

Op dinsdag 10 juli start SVS Opleidingen met het organiseren van webinars voor de gezondheidzorg. “Hygiëne is een actueel thema binnen de gezondheidszorg. De Inspectiedienst voor de Gezondheidszorg en Jeugd ziet in ons land actief toe hoe het is gesteld met de hygiëne in ziekenhuizen en zorginstellingen. Zij eisen dat medewerkers door de zorginstelling adequaat en aantoonbaar worden geïnstrueerd en controleren dit op de werkvloer. Daarnaast stellen zij dat kwaliteit van de schoonmaak moet worden geborgd en er sprake moet zijn van lerend vermogen van de zorginstelling. Dit zijn flinke uitdagingen voor ziekenhuizen en zorginstellingen”, legt Rob Möhlmann, presentator van het webinar, uit.

Om schoonmaak en zorgprofessionals te helpen, investeerde SVS-Opleidingen de laatste jaren veel in de ontwikkeling van een uniek opleidingsprogramma. SVS-Trex Gezondheidszorg is een leer-managementsysteem om schoonmaakmedewerkers in een ziekenhuis of zorgomgeving bewust te maken van zijn/haar rol in het voorkomen van infecties. Impliciet wordt hiermee een bijdrage geleved aan het terugdringen van antibiotica gebruik.

2 webinars per week
Möhlmann: “Met ingang van dinsdag 10 juli organiseren we twee webinars per week om deskundigen infectiepreventie, opleidingsverantwoordelijken en schoonmaakprofessionals te informeren over dit unieke programma. Het laatste webinar wordt op donderdag 19 juli gehouden. Dan gaan we eerst op vakantie. Na de zomervakantie gaan we gewoon weer verder. SVS-Opleidingen heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk professionals te informeren over dit unieke programma.”

Save the date & time
Voor de komende week staan deze twee webinars gepland:
dinsdag 10 juli om 11:30 uur
donderdag 12 juli om 16:00 uur

Webinar gemist
Het webinar duurt slechts 15 minuten; het kost je dus niet veel tijd. Bent u niet in de gelegenheid om op een van deze tijdstippen het webinar bij te wonen, schrijf u toch in: u ontvangt na afloop van het live webinar een link waar je het webinar kunt terugkijken.

Via deze link naar SVS Opleidingen kunt u zich gratis aanmelden.

Deel dit artikel

Ook interessant: