5 november 2015

Stuyvers Schoonmaakdiensten failliet

Op 27 oktober is het faillissement voor Stuyvers Schoonmaakdiensten aangevraagd. In een persoonlijke brief informeert directeur-eigenaar Koos Stuyvers relaties, familie en vrienden hierover en kondigt Stuyvers aan dat het faillissement ook is uitgesproken. Het faillissement betreft uitsluitend de schoonmaakdivisie en niet de overige vier divisies van de Stuyvers Groep. 

Deze vier divisies betreffen Stuyvers Glas- en Gevelreiniging, Stuyvers Facilitaire en Technische Diensten, Stuyvers Afdichtingstechnieken en Stuyvers Consultancy,

Het faillissement van Stuyvers Schoonmaakdiensten houdt oorzakelijk verband met het verlies van enkele grote opdrachtgevers als gevolg van openbare tenders en de gunning aan derden. “Ik ben er in de afgelopen maanden helaas niet in geslaagd om nieuwe opdrachten van gelijke omvang te vinden, evenmin om de (loon)kosten op zo’n korte termijn te reduceren. Daarnaast bleek de Uitvoeringsinstelling niet bereid om volgens de daarvoor geldende regelgeving de ontslagvergunning voor het boventallige personeel te verlenen”, verklaart Koos Stuyvers.

Over Stuyvers Groep
De Rotterdamse familie Stuyvers is sinds 1930 een begrip in glasbewassing en schoonmaak in de Rijnmond en ver daarbuiten. Vanuit zijn kernactiviteiten glas- en gevelreiniging en schoonmaakonderhoud en mede op verzoek van opdrachtgevers is de Stuyvers Groep zich in de loop der jaren steeds verder gaan specialiseren in andere takken van de facilitaire sport en is de Groep uitgegroeid tot een ‘all-in’ facilitaire dienstverlener.

Deel dit artikel

Ook interessant: