21 april 2015

Studenten Arcus vrijdag op Collegetour bij Alpheios

Op uitnodiging van Alpheios, onderdeel van Vebego International, gaan eerstejaars studenten van de Arcus-opleiding Facilitair Leidinggevende op vrijdag 24 april een dagje in de keuken kijken van dit bedrijf. Het programma start met een collegetour met als speciale gast Steph Feijen (lid raad van bestuur van Vebego). Daarnaast presenteren de studenten deze dag hun project schoonmaak. 

Dit project is een schoonmaakplan waarvoor de studenten een keuze hebben gemaakt in make-buy or ally. Afgevaardigden van Alpheios, die bij de collegetour aanwezig zijn, gaan de studenten de nodige vragen stellen over hun project. Als specialist in hoogwaardige schoonmaakmiddelen en –materialen, maar vooral in training en advies, zijn dit de vraagstukken waarin Alpheios dagelijks adviseert. Een prima match dus.

Een Vlog
Het belooft een interactieve dag te worden, waar in totaal 32 studenten aan deelnemen. Niet alleen een leerzame dag voor de studenten, maar ook voor Alpheios. Op deze manier kunnen ze al eens nader kennismaken met hun toekomstige werknemers. Om deze dag niet zomaar voorbij te laten gaan, maken een aantal studenten van het tweede leerjaar Facilitair Leidinggevende een vlog (een digitaal dagboek) Deze vlog wordt gedeeld via ArcusTV.

Meer dan schoonmaken alleen
De studenten ervaren de collegetour als een mooie afsluiting van hun project. Tevens vinden ze het een goede kans om kennis te maken met de praktijk van de ‘echte’ schoonmaakbranche. André Cuijten, docent Facilitair: “Het is een ontmoetingsstap om meer intercollegiaal en samen met het bedrijfsleven invulling te geven aan onderwijs. Persoonlijk hoop ik als docent, dat de studenten gaan ervaren dat de schoonmaak een belangrijk onderdeel is van hospitallity in gebouwen. En dat schoonmaak meer is dan schoonmaken alleen.”

Over Arcus
Arcus is een Regionaal Opleidingencentrum (ROC) voor mbo-onderwijs met een aanbod van 200 verschillende opleidingen, volwasseneneducatie en bedrijfsopleidingen. Bij Arcus studeren ruim 8000 studenten en werken 850 mensen. De reguliere mbo-opleidingen van Arcus zijn gecentreerd in de regio Parkstad. Met het opleidingenaanbod wenst Arcus een essentiële bijdrage te leveren aan de sociaal, maatschappelijke en economische ontwikkeling in de regio. Het geven van kwalitatief goed onderwijs is een vereiste, daarbij gaat Arcus uit van de ontwikkelmogelijkheden van de student. Arcus vindt het belangrijk dat onderwijs gegeven wordt in een omgeving die beschikt over uitstekende en moderne faciliteiten. Iedereen kan bij Arcus een fulltime opleiding (BOL) of opleiding naast zijn werk (BBL) volgen. Voor meer informatie over Arcus kijk op: www.arcuscollege.nl.

Over Alpheios
Alpheios is een van de grootste bedrijven op het gebied van professionele schoonmaak in Nederland. Alpheios is een resultaatgerichte partner die helpt de performance van schoonmaakorganisaties te verbeteren. Alpheios werkt vanuit een diepgaande kennis van de opdrachtgever en denken in professionele totaalconcepten op basis van hoogwaardige en uitgekiende methoden en systemen.

Deel dit artikel

Ook interessant: