Skills Netherlands wedstrijd: 660 studenten strijden om vaktitels
Van 16 tot en met 18 maart streden 345 talentvolle vmbo-leerlingen en 315 talentvolle mbo-studenten voor de titel ‘Beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw, of vakteam 2017’ in 11 vmbo- en 35 mbo-finales. Tom Burgers van het ROC West-Brabant is de winnaar geworden.
Categorie facilitaire dienstverlening
Arcus studenten deden ook mee aan de wedstrijd. In totaal deden 11 Arcus studenten mee naar de titel in verschillende categorieën. Een categorie was facilitaire dienstverlening. De twee finalisten, Melanie Mies en Qendresa Avdulli volgen aan Arcus de opleiding facilitair leidinggevende. Tijdens de wedstrijd streden de twee studenten, samen met studenten van andere onderwijsinstellingen uit Nederland (ROC West-Brabant, ROC van Twente en ROC Top) als facilitair leidinggevende. Daarbij kregen ze vier verschillende taken op uitvoerend en leidinggevend gebied. Zo moesten de kandidaten laten zien dat ze in staat waren om zich snel in verschillende beroepssituaties in te leven en dat ze daarbij proactief en resultaatgericht konden werken.
Grote toegevoegde waarde
De wedstrijd facilitair voor Skills Nederland is geschreven door een docent facilitair van Arcus, André Cuijten. Hij vertelt: “De reden dat ik deze wedstrijd geschreven heb en het van groot belang is dat we meedoen, is omdat een opleiding als mbo facilitair leidinggevende van grote toegevoegde waarde is voor organisaties. Het vak facilitair leidinggevende is een prachtig dienstverlenend beroep, waarbij klantgerichtheid en vakmanschap succes factoren zijn. De opdracht is hier ook op geschreven. Ik heb dan ook tevens drie studenten van onze opleiding drama meegenomen om die klant te kunnen spelen. Op deze manier kunnen we onze toegevoegde waarde laten zien aan de buitenwereld. De studenten krijgen nu de kans om hun vaardigheden in de praktijk te brengen en zichtbaar te maken. De Skills wedstrijden bieden de etalage voor ons beroep.”
Warm hart
Arcus draagt niet alleen het vak, maar ook de Skills vakwedstrijden een warm hart toe en hoopt zo een ambassadeursrol te vervullen. Naast de finalisten van Arcus vervulden ook andere Arcus studenten een rol tijdens de wedstrijd. Zo waren Lotte Wietz en Lars Eijer van de opleiding facilitair leidinggevende, floormanager om de finale wedstrijd te ondersteunen.
Het was een spannende finale wedstrijd ,waarbij de punten niet ver uit elkaar lagen.
- Tom Burgers – ROC West-Brabant – 533 punten
- Robert Mutlu – ROC van Twente – 528 punten
- Melanie Mies – Arcus College – 518 punten
- Qendresa Avdulli – Arcus College – 517 punten
- Jennifer Voets – ROC van Twente – 483 punten
- Naomi Heuvelman – ROC Top – 476 punten
- Charlotte Kelly – ROC West-Brabant – 446 punten
Over Arcus
Arcus is een Regionaal Opleidingscentrum (ROC) voor mbo-onderwijs met een ruim aanbod van verschillende opleidingen, volwasseneneducatie en bedrijfsopleidingen. Bij Arcus studeren ruim 7000 studenten en werken 620 fte/1100 mensen. De reguliere mbo-opleidingen van Arcus zijn gecentreerd in de regio Parkstad (Heerlen) en Sittard-Geleen. Met het opleidingsaanbod wenst Arcus een essentiële bijdrage te leveren aan de sociaal, maatschappelijke en economische ontwikkeling in de regio. Het geven van kwalitatief goed onderwijs is een vereiste, daarbij gaat Arcus uit van de ontwikkelmogelijkheden van de student. Arcus vindt het belangrijk dat onderwijs gegeven wordt in een omgeving die beschikt over uitstekende en moderne faciliteiten. Iedereen kan bij Arcus een fulltime opleiding (BOL) of opleiding naast zijn werk (BBL) volgen. College van bestuur: Nico de Vrede (voorzitter a.i.), Jos Jongen en Hans Meijer.