7 juni 2015

Silke van der Velde wint EW Saxion Ondernemers Award

De winnaar van de EW|Saxion Ondernemers Award 2015 is Silke van der Velde. De studente Technische Commerciële Textielkunde wil met haar platform Find Tailor coupeuses en coupeurs koppelen aan mensen die graag een custom-made kledingstuk in de kast willen hebben. Silke won hiermee een geldbedrag van 5.000 euro en een jaar lang professionele begeleiding door professionals van EW Facility Services. 

“Deze prijs is veel meer waard dan €5000,-, er zijn namelijk zes juryleden die in mij geloven. We gaan het consumptiegedrag veranderen op het gebied van textiel. Met mijn idee gaan we Nederlanders bewuster maken van kleding die ze kopen.’’, aldus de gelukkige winnares. Bas Cornelissen, Algemeen Directeur EW Facility Services en hoofdsponsor van deze wedstrijd, vult aan: “Ondernemerschap onderscheidt een organisatie van haar concurrenten. Dat is wat de deelnemers van deze wedstrijd mij iedere keer bevestigen. De vernieuwende inzichten van deze jong ondernemers inspireren mij. En als het kan, vertaal ik deze zelf weer door naar kansen voor onze eigen organisatie.”

Stimuleringsprijs
Elk jaar maakt de jury een keuze of de stimuleringsprijs wel of niet uitgereikt wordt. Het bedrag van 2.500 euro is dit jaar gewonnen door Zwapp. Dit team zet zich in om middels hun ruil-app mensen een alternatief te bieden voor het vergaren van spullen. Door te ruilen bespaart men geld en ruimte en daarnaast krijgen hun spullen een nieuwe bestemming.

Saxion Enactus Social EnerpriZe
Nieuw dit jaar was het uitreiken van de Saxion Enactus Social EnterpriZe. Deelnemers die zich naast financiële winst ook richten op sociale en/of ecologische winst maakten kans om deze prijs in de wacht te slepen. Micha Klaarenbeek en Koen Nijland wonnen met hun onderneming TipC deze prijs en ontvingen van Rabobank een startkapitaal van 1.000 euro. Met TipC streven Micha en Koen naar een samenleving waarin hergebruik van grondstoffen en sociale duurzaamheid voorop staat door afvalstromen te hergebruiken en om te toveren tot mooie producten.

Op weg naar de finale
Dit jaar schreef een recordaantal van 65 studenten zich in voor de EW|Saxion Ondernemers Award. De finalisten hebben de afgelopen maanden hun businessplan aangescherpt gedurende verschillende workshops en tijdens de bootcamp; een tweedaagse verdieping die in het teken staat van masterclasses en jurygesprekken. Als afsluiting mochten de finalisten hun idee pitchen op een presentatiedag voor de jury. Zo leerde de jury de finalisten nog beter kennen en gaven zij hen nog enkele tips mee voor de finale. 

Initiatiefnemers
Eric Wentink, oprichter en eigenaar van EW Facility Services en oud-Saxion student, is initiatiefnemer van de EW|Saxion Ondernemers Award. Hij riep de award in het leven om ondernemerschap onder studenten te stimuleren en te belonen. Al vier jaar achtereen voert hij met EW Facility Services de Saxion Ondernemers Top 50 aan. Hij gaf de jonge ondernemers tot slot nog een waardvolle tip mee: “Als je wilt doorgroeien, moet je de juiste mensen naar je toe trekken die je kunnen ondersteunen.”

Deel dit artikel

Ook interessant: