Shortlist uit recordaantal inschrijvingen Innovation Award 2016

Cleanfix schoonmaakrobot - Innovation Award nomineeDe vakjury van de 11e editie van de ISSA/INTERCLEAN Amsterdam Innovation Award heeft negen kandidaten genomineerd uit een recordaantal van 110 inzendingen. De eindwinnaar en de drie categoriewinnaars worden op dinsdag 10 mei bekendgemaakt door de jury op een speciale prijsuitreiking tijdens ISSA/INTERCLEAN Amsterdam. Bij die gelegenheid wordt ook de Visitors’ Choice Award uitgereikt aan de inschrijving die de meeste stemmen heeft gekregen van bezoekers van de vakbeurs.

In de categorie Machines, accessoires en componenten zijn de genomineerden Sealed Air Diversey Care met hun TASKI SWINGOBOT 755, Cleanfix Reinigungssysteme voor de RA 660 NAVI, en Kärcher met hun BRC 40/22 C.

De tweede categorie is Apparatuur/hulpmiddelen voor reinigen, zorg en veiligheid. Hier zijn de SpillEX van Vileda Professional FHCS, Werner & Mertz’s Professional Quick & Easy System, en de Lumecel Microburst 3000 Air Care Dispenser van Newell Europe de genomineerden uit het grote aantal deelnemers.

Management, Trainingsoplossingen en Gerelateerde Producten is de derde en laatste categorie. De Augmented Reality Suma Revoflow van Sealed Air Diversey Care, het Connected Cleaning concept van Kärcher en de Tork EasyCube van SCA waren de drie inschrijvingen die in deze categorie als beste werden beoordeeld.

Internationale innovatie
Michelle Marshall, de voorzitter van de jury van de Amsterdam Innovation Award: “De jury stond dit jaar versteld van het enorme aantal inschrijvingen − een record! De 110 aanmeldingen zijn het bewijs dat de bedrijfstak zich steeds actiever inzet voor innovatie, vooral als je het aantal inschrijvingen van deze editie afzet tegen de 66 van de 2014 editie.”

“Een ander interessant punt is dat de 110 producten werden aangemeld door 66 bedrijven uit 20 landen, wat nog maar eens onderstreept dat innovatie in onze sector echt internationaal is. De landen met de meeste inschrijvingen waren dit jaar de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door zowel Nederland als Frankrijk.”

Doorbraak schoonmaakrobots
“Opmerkelijke trends in de lijst producten die zijn ingezonden zijn onder meer de doorbraak van autonome schoonmaakrobots en andere technologische innovaties die sterk zijn vertegenwoordigd. Veel inschrijvingen zijn gebaseerd op software en apps om de gegevens die worden aangeleverd door apparatuur met internetverbinding en beheer op afstand te rapporteren, analyseren en visualiseren.”

“De duurzaamheidtrend was ook weer overduidelijk zichtbaar deze editie; een duidelijk bewijs dat deze niet meer weg te denken is. We zien steeds meer nieuwe producten die minder water, energie en chemicaliën gebruiken. En dat niet alleen, deze innovaties kenmerken zich ook door de toepassing van meer milieubewuste productiemethoden dan ooit tevoren waarin rekening wordt gehouden met de (milieu-)impact van de totale levenscyclus.”

Jury
Naast de juryvoorzitter Michelle Marshall, hoofdredacteur van European Cleaning Journal, bestond de jury uit: Reinhard Knittler, uitgever van het Duitse schoonmaakblad Reinigungs Markt; Paolo Pellizzari, redacteur bij Pulizia Industriale e Sanificazione uit Italië; Pierre Deschamps, hoofdredacteur van het Batiment Entretien blad uit Frankrijk; Rob Geissler, uitgever van het Amerikaanse bladenportfolio Sanitary Maintenance, Contracting Profits en Housekeeping Solutions; Cor van der Velden, chief expert bij Skills Netherlands; Dick van Zomeren, Industry Expert en redacteur van Service Management uit Nederland; Ton van der Riet, managing director Senzora uit Nederland; en Antonio Borreda, director van Revista Limpiezas uit Spanje.

InnovationLAB
Alle genomineerde producten zijn tijdens de gehele ISSA/INTERCLEAN Amsterdam 2016 te zien in het InnovationLAB. Opgezet om exposanten en bezoekers de kans te geven om ervaringen en inzichten uit te wisselen op het gebied van schoonmaakinnovaties, is het InnovationLAB een inspirerende omgeving waar grensverleggende producten en revolutionaire ideeën worden gepresenteerd.

“Nieuwe producten zijn altijd al een belangrijk onderdeel geweest van het evenement en het InnovationLAB geeft een extra dimensie aan het bestaande concept. Zo voegen we een inspirerend fysiek element toe aan de beursvloer. Hier kunnen bezoekers met eigen ogen kennis maken met de meest recente ontwikkelingen in de bedrijfstak”, legt Rob den Hertog uit, Manager ISSA/INTERCLEAN Amsterdam. Het InnovationLAB bevindt zich in hal 9.

Goed doel
De Amsterdam Innovation Award steunt de African Medical & Research Foundation (AMREF) Flying Doctors, en hun projecten in Afrika om water- en sanitaire voorzieningen beschikbaar te maken voor de plaatselijke gemeenschap.

ISSA/INTERCLEAN evenementen
Opgericht in 1967 in Amsterdam, worden de ISSA/INTERCLEAN evenementen gezamenlijk georganiseerd door RAI Amsterdam en haar alliantiepartner ISSA, de toonaangevende handelsorganisatie voor de schoonmaakindustrie wereldwijd. Of u nu op zoek bent naar leveranciers of distributeurs, de mondiale aanwezigheid van uw bedrijf wilt uitbouwen, klantrelaties wilt versterken, op de hoogte wilt blijven van de nieuwste trends in de industrie of wilt netwerken met collega’s, de ISSA/INTERCLEAN vakbeurzen bieden dit allemaal − en nog veel meer − op locaties over de hele wereld.

De kalender van ISSA/INTERCLEAN mondiale evenementen:
ISSA/INTERCLEAN Amsterdam, 10-13 mei 2016
ISSA/INTERCLEAN Istanbul, 7-9 september 2016
ISSA/INTERCLEAN Noord-Amerika, Chicago, 25-28 oktober 2016
ISSA/INTERCLEAN Latijns-Amerika, Mexico City, 22-24 februari 2017

Amsterdam Innovation Award 2016 Nominees