15 april 2015

Sealed Air verwerft activa van Intellibot Robotics vloerreinigingsrobots

Sealed Air maakt de overname bekend van bepaalde activa van Intellibot Robotics LLC, een in de VS gevestigde private onderneming die een pionier is geweest in de ontwikkeling van commerciële vloerreinigingsrobots.

De overname omvat bepaalde intellectuele eigendommen, de productiefaciliteiten in Virginia en het sales-, productie- en ingenieurspersoneel. Het bedrijf zal worden geïntegreerd in de Diversey Care-divisie van Sealed Air en zijn toonaangevende merk van TASKI-vloerreinigingsmachines. De vraag naar geautomatiseerde reinigingsmachines groeit snel in de geïndustrialiseerde landen van de wereld, dankzij aanzienlijke vooruitgang in de techniek, een schaarste aan arbeidskrachten en de noodzaak van hogere productiviteit bij dagelijkse schoonmaaktaken.

Het waardevoorstel van Intellibot is gebaseerd op robots voor ‘handsfree reiniging’, die de rendabiliteit van schoonmaken verbeteren door arbeidskosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.

Volgens dr. Ilham Kadri, directeur van Diversey Care: “Dit is weer een voorbeeld van hoe Sealed Air de regels van het spel verandert en hiermee wordt Diversey Care het eerste hygiëne- en reinigingsbedrijf dat zich begeeft op het terrein van industriële robotica. Onze kennis van de industrie, ons wereldwijde bereik en onze ontwerp- en productiemogelijkheden in combinatie met de baanbrekende technologie van Intellibot voor kunstmatige intelligentie, zullen de ontwikkeling van de markt voor vloerreinigingsmachines helpen versnellen – met als uiteindelijk gevolg dat efficiëntie en zakelijke waarde voor onze industrie worden aangejaagd.”

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Sealed Air verwacht niet dat de transactie een wezenlijk gevolg zal hebben voor zijn geconsolideerde financiële positie of bedrijfsresultaten.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: