19 november 2015

Sealed Air opent nieuw Europees hoofdkantoor in Utrecht

Nederland, bekend als vestigingsplaats voor veel vooruitstrevende internationale bedrijven, is een nieuw Europees hoofdkantoor rijker. Sealed Air – wereldwijd leider in productbescherming, voedselverpakking en hygiëne – opende op 18 november zijn deuren in Utrecht.

De officiële opening van het compleet gerenoveerde, moderne pand vond plaats in het bijzijn van ruim honderd klanten, journalisten en professionals uit de sector. Ook Jerome Peribere, CEO van Sealed Air, en Ilham Kadri, president van Sealed Air Diversey Care, waren aanwezig. Aansluitend waren bezoekers welkom voor een bijeenkomst met als titel De Toekomst van Schoon.

Nederlands succes
Tijdens de officiële opening kwamen onder andere sprekers als Pim van den Berg, gedeputeerde van de provincie Utrecht, Jeroen Nijland, commissaris Buitenlandse Investeringen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, en Patrick Mikkelsen, executive director van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland (AmCham), aan het woord. Allemaal benadrukten zij het belang van Sealed Air’s langdurige verbinding met Nederland en de rol die het Nederlandse zakenleven heeft gespeeld in het succes van Sealed Air.

Innovaties
Als onderdeel van de opening kregen gasten tevens een voorproefje van de laatste innovaties van de drie afdelingen van Sealed Air. Dit waren onder andere Darfresh ON Tray en Enduro Power van Food Care, E-Cube en Korrvu Select van Product Care, en de Diversey Care Pro Series- en TASKI Swingobot-schoonmaakrobots.

Toekomst van Schoon
Het tweede deel van het programma, De Toekomst van Schoon draaide om het belangrijke centrale thema ‘de Circulaire Economie’. Sealed Air-gasten deden volop inspiratie op over duurzaamheid en voedselverspilling door sprekers van MVO Nederland, TNO en Wastewatchers.

Vergroten samenwerking
Henk Toering, country director Sealed Air  Diversey Care Nederland: “We zijn verheugd met de opening van ons nieuwe, Europese hoofdkantoor in Maarssen. Met dit nieuwe, moderne pand vergroten we de werkgelegenheid in de omgeving. En door de flexibele en activiteit gebaseerde werkplekken, een nieuwe IT-omgeving en een verbeterde communicatie-infrastructuur vergroten we de samenwerking met klanten en andere bedrijven in de regio zoveel mogelijk.”

Bijdrage circulaire economie
Ilham Kadri, president van Sealed Air Diversey Care: “De opening van ons vernieuwde pand benadrukt hoe Sealed Air bijdraagt aan de circulaire economie. Vanuit Utrecht blijven we, stap voor stap en samen met onze klanten, bezig om een veiligere en gezondere werk- en leefomgeving te creëren.”

Over Sealed Air
Sealed Air Corporation creëert een wereld die beter aanvoelt, smaakt en werkt. In 2014 realiseerde het bedrijf een omzet van circa 7,8 miljard dollar door klanten te helpen in te spelen op de belangrijkste sociale en ecologische uitdagingen van dit moment. Het portfolio van bekende merken als Cryovac (voor voedingsverpakkingen), Bubble Wrap (noppenfolie) en de Diversey schoonmaakoplossingen zorgt voor een veilige en minder milieubelastende voedsel-supply chain. Deze oplossingen beschermen waardevolle goederen tijdens transport en verbeteren de gezondheid door een schone omgeving. Bij Sealed Air werken circa 24.000 mensen die klanten in 175 landen bedienen.

Op de foto Jerome Peribere, CEO Sealed Air, krijgt de symbolische sleutel tot het nieuwe Europese hoofdkantoor van Pim van den Berg, gedeputeerde van Provincie Utrecht.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: