Schoonmaaktourdag 2016: terugblik in woord, foto en film

Met meer dan 50 man (en enkele vrouwen) was ‘het volle bak’ en met 160 kilometers voor de boeg konden zij ‘aan de bak’: de Schoonmaaktourdag op 10 juni 2016. Gastheer Wecovi zorgde voor een ontvangst met Zwollenaartje op haar kantoor in Zwolle en samen met de sponsors – Van Houtum, Nilfisk, Hectas, Siderius en Wecoline – voor een tourontmoeting tussen eigenaars en bestuurders van moderne motoren en auto’s van nu én toen.

Het recept voor de Schoonmaaktourdag is eenvoudig en altijd hetzelfde: op de tweede vrijdag van juni vertrekt een groep toerrijders per motor, cabrio of oldtimer voor een rit van zo’n 120 km door een streek of provincie in Nederland. Passie met een gemotoriseerd voertuig op twee of vier wielen, toeren door en genieten van een mooie omgeving, en werken voor of in de schoonmaakbranche zijn de gemene delers van deze groep

Aan dit recept werden ditmaal tien 2CV’s toegevoegd: de bont gekleurde vierwielige groep lelijke eendjes vloog op 10 juni onder meer langs Zalk, Kampen, Genemuiden, het Nationaal Park Weerribben-Wieden, Staphorst en Zalté. Marco Vegers had zich hiervoor ingezet en dit stukje nostalgie samen met Van Houtum, Nilfisk, Siderius, Wecoline en Hectas financieel gerealiseerd. Laatstgenoemde partij Hectas is dit jaar aan de organisatie van de jaarlijkse Schoonmaaktourdag toegevoegd: Rob den Hertog (RAI Amsterdam), Ron van Zoelen (King Nederland), Erik Pos (Diversey Care) en Greg Klaver (Hectas).

Greg Klaver legt uit: “Het evenement heet de Schoonmaaktourdag; een tourdag voor de schoonmaak. In de organisatie mag een schoonmaakbedrijf zeker niet ontbreken. Dus hebben wij ons hierbij graag aangesloten. Bovendien vind ik het heerlijk om open te rijden en te toeren.” Dat open rijden bleek ditmaal mogelijk, want het was maar liefst 160 km perfect cabrioweer. Volop genieten dus. De acht motorrijders zoefden over droge wegen en genoten van de aangename temperatuur, en de berijders van de 2CV’s konden hun dakje naar achteren oprollen. En als je onder zulke zomerse omstandigheden op zo’n bijzondere plek als de Tuin van Geertien in Muggenbeet terecht komt om daar de lunch te genieten, dan is dat ook écht genieten. Tot slot van de tourdag trof het rijderskoppel elkaar aan de Wijthemerplas, waar het een geweldig treffen was voor fans van motor-, auto- én watersport.

Wat een mooie dag! Met dank aan Hans Paul Visscher en Marco Vegers en hun collega’s van Wecovi, de sponsors en het organisatieteam.

Wilt u alsnog een stukje meerijden? Bekijk dan dit filmpje op YouTube.

Wilt u volgend jaar meerijden? Reserveert u dan alvast vrijdag 9 juni 2017 in uw agenda. Via Schoonmaakjournaal, de speciale Schoonmaaktourdag Facebookpagina of het twitteraccount @Schoonmktourdag kunt u dit evenement op de voet volgen.