12 juni 2015

Schoonmaakteam De Zijlen op pad dankzij Diversey Care en Gom ZorgSupport

Op 26 mei heeft Diversey Care, onderdeel van Sealed Air, door het beschikbaar stellen van machines en trainingen een initiatief van Gom ZorgSupport en Facilicom gesponsord. Dit initiatief betreft een nieuwe bus voor het specialistische schoonmaakteam van De Zijlen, een instelling met cliënten met een verstandelijke beperking.

De bus is bestemd voor het vervoer van mensen, middelen en materialen. Door de inzet van deze bus kan het team nu ook het periodiek vloeronderhoud en een deel van de glasbewassing op de andere locaties van De Zijlen in de provincie Groningen voor haar rekening nemen.

Diversey Care wilde deze mooie samenwerking graag ondersteunen en deed dit in de vorm van een gratis training. Daarnaast heeft Diversey Care een aantal machines gegeven om dit project mogelijk te maken. Door de sponsoring van de machines is het schoonmaakteam nog beter in staat hun werkzaamheden perfect uit te voeren.

Gom ZorgSupport zet bij de Groningse instelling De Zijlen cliënten met een verstandelijke beperking in. Dat past bij de wens van De Zijlen om cliënten een zinvolle dagbesteding te geven. Echt werk bevordert de participatie en integratie van mensen met een verstandelijke beperking. Bovendien wordt door cliënten echt werk als zinvol ervaren, en het geeft ze status. Inmiddels zijn er vier cliënten aan de slag bij Gom ZorgSupport.

Het project gaat niet ten koste van werkgelegenheid bij het schoonmaakbedrijf, er wordt werk toegevoegd. De cliënten zorgen ervoor dat de vloeren vaker worden geschrobd en de ramen vaker worden gewassen. De cliënten van De Zijlen worden door Gom ZorgSupport continu begeleid en krijgen een speciaal op maat gemaakte training van Diversey Care.

Deel dit artikel

Ook interessant: