29 mei 2015

Scholengroep Schoonoord kiest voor SW-bedrijf Biga-schoon

Scholengroep Schoonoord en Biga Groep verlengen de lopende samenwerkingsovereenkomst met twee jaar, met een optie tot vijf jaar. Op 28 mei werd het contract ondertekend. Biga Groep maakt bij Schoonoord de verschillende schoolgebouwen schoon. Een opdracht waar dagelijks circa twaalf medewerkers van Biga Groep mee aan het werk zijn. Een belangrijke lokale opdracht dus voor het sociaal werkbedrijf in Zeist.

Het sociaal werkbedrijf haalt al 5 jaar de bezem door Schoonoord. Annemarie Juli, bestuurder van Openbare Scholengroep Schoonoord, legt uit: “Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen was in eerste instantie het argument om te gaan samenwerken met Biga Groep, maar inmiddels is het dubbel en dwars de kwaliteit van het schoonmaakwerk waar wij voor gevallen zijn.” Meewerkend voorman Dick, die de groep aanstuurt is helemaal blij met zijn baan. “Geen dag is hetzelfde en we zijn echt onderdeel van het team van Schoonoord. Zo worden we bijvoorbeeld voor ieder feestje uitgenodigd, de samenwerking loopt heel goed, het zijn eigenlijk echt onze collega’s.”

Biga Groep is de ondernemende organisatie in Midden Nederland die voor vijf gemeenten de Wet sociale werkvoorziening uitvoert. Doelstelling van deze wet is het begeleiden van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. Ook bieden zij trajecten aan andere groepen die moeilijk aan een baan komen. Biga Groep geeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een gezicht. 

Op de foto v.l.n.r. Jan Heijenkamp  Marco Geerding, Richard Bosch, Dick van Grondelle, Wijnand Speelman, Ronald IIzendoorn, Gerhard ten Hove, Annemarie Juli, Ali Aweys Haji, Mohamed Fizazi en Sasa Westerling (foto: Marco Vontenie)

Deel dit artikel

Ook interessant: