Samen met Succlean leveren 11 leerlingen De Vosheuvel topprestatie

Elf leerlingen van scholencomplex De Vosheuvel in Amersfoort hebben de opleiding Schoonmaak succesvol afgerond. De leerlingen hebben een beperking, waardoor het behalen van het certificaat een topprestatie is. Op de school verzorgt schoonmaakbedrijf Succlean uit Leusden een interne stage. Vorig jaar resulteerde deze samenwerking in het winnen van de Nationale Onderwijsprijs voor de provincie Utrecht.

Schoonmaakjournaal - Succlean - geslaagde leerlingen

Alle onderdelen van professionele schoonmaak komen in de opleiding aan bod. Zo leren de leerlingen glazenwassen en wie verder zijn in hun ontwikkeling leren om te gaan met een schrobmachine. Leerlingen die de stage met succes doorlopen, behalen het schoonmaakcertificaat. Voor hen behoort een schoonmaakfunctie bij schoonmaakbedrijven als Succlean nu tot de mogelijkheden.

“We zijn er trots op dat we deze bijzondere jongeren kunnen opleiden tot volwaardige schoonmakers, zodat ook zij hun bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren en zich hierdoor ook gewaardeerd voelen”, reageert Remco Thiecke, directeur van Succlean. “Zo werkt Bilal, een geslaagde oud-leerling van De Vosheuvel, bij ons als schoonmaker.”

Op de foto de uitreiking van de certificaat: blije leerlingen met hun trotse begeleiders.

Meegenieten van de feestvreugde? Bekijk dit filmpje van de leerlingen door AmersfoortGezien.