24 april 2015

’s Heeren Loo en Gom ZorgSupport al 35 jaar partners

Op 21 april hebben Rianne van Eijk, regiodirecteur ’s Heeren Loo Ermelo, en Herman Busch, directeur Gom ZorgSupport met de ondertekening van een nieuw contract, de al 35 jaar bestaande samenwerking in de regio Ermelo verlengd.

Een belangrijk onderdeel van het nieuwe contract dat per 1 mei in gaat, is participatie. ’s Heeren Loo heeft nadrukkelijk gevraagd om inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Door samenwerking met de sociale onderneming Inclusief Gresbo uit Nunspeet geeft Gom ZorgSupport invulling aan deze wens van ’s Heeren Loo. Inclusief Gresbo zorgt met een jobcoach voor de begeleiding van de betrokken medewerkers. Gom ZorgSupport blijft eindverantwoordelijk voor de schoonmaakkwaliteit op alle locaties. Deze opzet van participatie biedt ook mogelijkheden voor cliënten van ’s Heeren Loo die zich binnen de schoonmaak willen ontwikkelen.

Rianne van Eijk, Regiodirecteur ’s Heeren Loo Ermelo; “Wij streven naar zinvol en betaald werk voor mensen met een beperking of met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘ s Heeren Loo wil hier graag een voorbeeld in zijn. Prachtig is dat juist door deze samenwerking uitstekende kwaliteit hand in hand gaat met participatie, gastvrijheid en duurzaamheid. We zijn er trots op dat we zo ook onze bijdrage kunnen leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Stageplekken
Om de participatie verder invulling te geven biedt Gom ZorgSupport ook stageplekken aan voor LVG-jongeren van het Emaus College, eveneens onderdeel van ’s Heeren Loo. De stageplek heeft als doel om werkervaring op te doen en door te groeien naar een functie bij Gom ZorgSupport of een van de zusterbedrijven, opdrachtgevers of leveranciers.

Gastvrij
Gastvrijheid is een speerpunt in het nieuwe contract. De in gastvrijheid opgeleide medewerkers van Gom ZorgSupport dragen bij aan een gastvrije beleving van de woon-en werkomgeving voor de cliënten, de bezoekers en de medewerkers van ’s Heeren Loo.

Duurzaam schoonmaken
Zowel ’s Heeren Loo als Gom ZorgSupport hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom worden de schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd met de meest milieuvriendelijke middelen. Alle middelen hebben het ECO label en zijn volledig biologisch afbreekbaar binnen 48 uur.

Herman Busch directeur Gom ZorgSupport is blij met de contractverlening; “zelfs na 35 jaar samenwerking zien we dit contract toch als een frisse start waarin we samen met Inclusief Gresbo en ’s Heeren Loo aan de slag gaan om het begrip participatie praktische invulling te geven.”

Deel dit artikel

Ook interessant: