Recyclaat Initiatief Werner & Mertz kan op bijval rekenen op G7 top

Sinds gisteren vindt de G7 top plaats van milieu ministers in Halifax, Canada. Daarop staat de bestrijding van de plastiek soep/microplastics in de oceanen centraal. Op uitnodiging van de Duitse milieuminister Svenja Schulze neemt ook de CEO van de Werner & Mertz Groep Reinhard Schneider deel aan deze top. Hij stelde er vandaag het Recyclaat Initiatief voor, een initiatief dat hij ontwikkelde. Het Recyclaat Initiatief werd gepresenteerd als een best practice om te voorkomen dat plastics de oceanen verder vervuilen.

Het Recyclaat Initiatief gaat over het gebruik van oude plastic voor nieuwe verpakkingen en geeft een exemplarisch voorbeeld van hoe een middelgroot bedrijf,  zoals Werner & Mertz, de circulaire economie succesvol kan toepassen.

Initiatief
De aanpak van het Recyclaat Initiatief, dat door Reinhard Schneider is opgericht, speelt hierbij een belangrijke rol. Schneider: “We volgen het principe van een circulaire economie, met als doel de consumptie van ruwe olie voor de productie van kunststofverpakkingen terug te dringen. In de plaats daarvan herverwerken we het zachte plastic, dat in de PMD afvalzakken wordt verzameld. En dat tegen zo’n hoge kwaliteit dat de verpakking zelfs kan worden gebruikt voor levensmiddelen.

198 miljoen petflessen
Sinds de start van dit initiatief bracht Werner & Mertz meer dan 198 miljoen petflessen gemaakt van 100% gerecycleerd plastic op de markt. “We kunnen niet alleen PET recycleren maar ook HDPE, een van de meest gebruikte soorten plastic ter wereld, zonder enig verlies van kwaliteit“, vertelt Schneider.

Samen strijd aangaan
Bedrijven moeten samen de strijd aangaan tegen oceaanvervuiling en ervoor te zorgen dat plastics duurzamer (en dus gerecycleerd) worden en niet langer als afval in het milieu terechtkomen: https://g7.gc.ca/en/g7-presidency/themes/working-together-climate-change-oceans-clean-energy/.

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa.

www.wmprof.com