Record: MEWA wast één miljard poetsdoeken

Meer dan één miljard herbruikbare poetsdoeken werden in 2017 door MEWA gewassen, gedroogd, op kwaliteit gecontroleerd en naar de klanten teruggebracht. Daarmee heeft de onderneming haar beste prestatie van 2016  – in dat jaar werden 980 miljoen doeken gewassen –  opnieuw verbeterd. “We zijn erg blij met de verder stijgende vraag naar onze poetsdoekservice,” aldus Ulrich Schmidt, lid van de Raad van Bestuur van MEWA. “Het bewijst dat duurzaam ondernemen voor steeds meer bedrijven belangrijk is.”

De positieve ontwikkeling bij de textieldienstverlener wordt weerspiegeld in enkele actuele cijfers:

  1. 14 miljoen poetsdoeken worden in de eigen weverij vervaardigd. MEWA behoort tot de weinige aanbieders die haar doeken zelf weeft en zo de hoge kwaliteit ervan kan veiligstellen.
  2. Verspreid over Europa reinigen 2,7 miljoen werknemers hun machines en installaties met poetsdoeken van MEWA.
  3. Bijna 130.000 bedrijven huren de herbruikbare poetsdoeken – van de kleine autogarage tot de grote industriële ondernemingen.
  4. MEWA biedt haar poetsdoeken aan in 21 landen, sedert 2017 ook in Portugal en Roemenië. In 2018 is ook Engeland aan het lijstje toegevoegd.

Kringloopsysteem
Het kringloopsysteem van MEWA is duurzaam en verlost elk bedrijf van tijdrovende handling. Stoffen poetsdoeken worden bij de klant geleverd, op vaste tijdstippen opgehaald, normconform gewassen en na een grondige kwaliteitscontrole weer teruggebracht. Daarbij schrijft MEWA het spaarzaam omspringen met natuurlijke grondstoffen in hoofdletters; in de ondernemingsstrategie is milieubescherming immers prioritair. Door een actief beleid van eigen technologische ontwikkelingen draagt de textieldienstverlener bij aan de continue verbetering van de milieutechnologie in de textielservicebranche.

Over MEWA
MEWA TextileManagement voorziet ondernemingen over heel Europa vanuit 44 vestigingen van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten, evenals wastafels voor onderdelenreiniging in full-service. Ongeveer 5.200 medewerkers bedienen meer dan 184.000 klanten uit de industrie, handel, ambachten en gastronomie. In 2017 realiseerde de MEWA Groep een omzet van 672 miljoen euro.