Pukkelpop en Werner & Mertz zorgen voor 639 kilo minder CO2-uitstoot

De organisatoren van Pukkelpop doen al jaren inspanningen om hun festival duurzamer te maken via integrale milieuplannen, waarbij ook aandacht voor gebruik van duurzame onderhoudsproducten. Daarom kiest Pukkelpop, voor het vierde jaar op rij, resoluut voor de reinigingsmiddelen van Werner & Mertz Professional, producent van ecologische schoonmaakmiddelen en eco-pionier. Volgens de metingen van de green-Effective® Performance Calculator zal er dit jaar 639 kilo minder CO2-uitstoot zijn door besparing van 203 kilo ruwe olie en 58 kilo plastic.

Voor het vierde jaar op rij werkt Pukkelpop – 15 tot 18 augustus in Kiewit-Hasselt – samen met Werner & Mertz. Pukkelpop bewandelt al langer het groene pad dankzij een integraal milieuplan, waaronder het gebruik van duurzame onderhoudsproducten valt. Het festival werd reeds voor eerdere edities bekroond met de Yourope Green’n’Clean Award, een internationale erkenning voor milieuvriendelijke festivals.

Een proper Pukkelpop
Al drie jaar lang kiest Pukkelpop voor de producten van green care PROFESSIONAL. De producten van green care PROFESSIONAL dragen allemaal het Europese Ecolabel, twee van de producten zijn zelfs Cradle to Cradle® gecertificeerd: de allesreiniger TANET orange en de ruiten- en spiegelreiniger GLASS cleaner. green care PROFESSIONAL-producten zijn integraal duurzame schoonmaakmiddelen die over de hele waardeketen voldoen aan de strengste milieunormen en uitstekende prestaties leveren.

Eric Van Raemdonck, General Manager Werner & Mertz PROFESSIONAL Benelux, over de samenwerking: “Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en ondernemingen die duurzaam ondernemen waarachtig in de praktijk willen omzetten, ook in de minder opvallende aspecten zoals de schoonmaak van de infrastructuurHet doet ons dan ook veel plezier dat Pukkelpop heel doelbewust kiest voor onze green care PROFESSIONAL-producten om hun ecologische voetafdruk en die van hun festivalgangers te verminderen.”

green-Effective Performance Calculator
De green-Effective Performance Calculator van Werner & Mertz PROFESSIONAL toont aan welke bijdrage de producten van green carePROFESSIONAL leveren aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken. Het bekroonde productontwerp biedt gebruikers een reëel inzicht in hetgeen ze minder gebruiken aan aardolie en plastic en hoeveel minder CO2 uitstoot daaraan gekoppeld kan worden. “Doordat Pukkelpop werkt met producten van green care PROFESSIONAL, is de organisatie erin geslaagd om 203 ruwe olie en 58 kg plastic te besparen. Dit komt overeen met 639 kilo CO2 die minder wordt uitgestoten”, aldus Eric Van Raemdonck.