ProRail bestelt duurzame AT Ecoline reinigingsmachine

AT Cleaning Services - ProRailProRail heeft een aangepaste AT Ecoline besteld. De spoorinfrastructuurbeheerder van Nederland zocht een reinigingsmachine die optimaal inzetbaar is bij calamiteiten, duurzaam is, over de rails kan rijden en voldoende power heeft voor een maximaal resultaat. “We kunnen met trots zeggen dat we aan deze vraag kunnen voldoen”, meldt AT Cleaning Systems. Met een aangepaste calamiteitenmachine, die lijkt op onze duurzame AT Ecoline*, gaat ProRail binnenkort van start.

“De afgelopen maanden hebben we rond de tafel gezeten met ProRail Utrecht om de behoefte te bespreken naar een nieuwe reinigingsmachine”, blikt AT Cleaning Systems terug. De aangepaste AT Ecoline is een reinigingsmachine met een werkdruk van 200 bar in combinatie met inhoud van 15 liter. Tijdens de testfase en training met ProRail is zelfs naar voren gekomen, dat er met 100 tot 150 bar ook een uitstekend resultaat kan worden verkregen.

De AT Ecoline is een accu aangedreven hogedrukreiniger. Door middel van deze nieuwe technologie is niet alleen energiebesparing een voordeel, maar ook het geluidsoverlast is aanzienlijk minder en is er een groot belastingvoordeel. De klant kan aangeven welke accu in de unit wordt geïnstalleerd op wens van tijdsduur. Zo zijn er accu’s die twee uur meegaan, maar ook accu’s die acht uur werken zonder bijgeladen hoeven te worden. De AT Ecoline is nu ook beschikbaar met een Lithium accu voor nog betere prestaties.

AT Cleaning Systems heeft al een aantal van deze hoge druk units succesvol geleverd aan klanten. Optioneel kan er een branderketel worden ingebouwd voor het reinigen met warm water. Het onderhoud aan de hogedrukunit is gering en deze wordt verzorgd door AT Cleaning Systems.