Primeur: Asito behaalt ISO certificaten volgens nieuwe norm

Asito medewerkersDe afgelopen maanden is Asito door certificatie-instelling KIWA geaudit. Ruim 30 dagen zijn gesprekken gevoerd met een groot aantal werknemers op diverse locaties. Conclusie: Asito voldoet aan de eisen van de diverse normen. Asito heeft daarom alle certificaten toegewezen gekregen: negen verschillende certificaten, inclusief de ISO 14001:2015 en ISO 9001:2015 die in 2015 zijn vernieuwd. Asito pakt hiermee de primeur: het is het eerste grote schoonmaakbedrijf dat gecertificeerd is conform de nieuwe norm van de ISO-certificaten.

ISO 9001 en ISO 14001 2015
De inhoud van de ISO 9001 en ISO 14001 is sinds eind 2015 veranderd. De certificaten, gericht op kwaliteits- en milieu management, zijn meer gericht op kansen en risico’s; stakeholder management; en context van de organisatie. Door zich dit jaar al te laten hercertificeren is Asito het eerste schoonmaakbedrijf dat voldoet aan deze nieuw normen.

PSO
32 vestigingen en het hoofdkantoor hebben de derde en hoogste trede van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO) behaald. Asito wil in 2017 alle vestigingen op de hoogste trede van de PSO gecertificeerd hebben. Om aan het PSO certificaat te voldoen kijkt KIWA naar wat de organisatie doet om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt op te nemen in de organisatie.

VCA en OSB-certificaten
Naast de ISO en PSO certificaten heeft Asito ook nog deze certificaten ontvangen: VCA**: Stationsreiniging; VCA*: Glas en gevevelreigniging; VCA*: Klus2Fix; VCA*: Asito Industrieel; OSB-Keurmerk; OSB-Keurmerk Glas & Gevel