9 april 2015

Piet Adema volgt Hans Simons als voorzitter OSB op

Het Algemeen Bestuur van de brancheorganisatie voor schoonmaak- en glazenwassersbedrijven (OSB) heeft Piet Adema benoemd als nieuwe voorzitter van de branchevereniging. Adema wordt daarmee de opvolger van vertrekkend voorzitter Hans Simons. Adema wordt tijdens de komende OSB algemene ledenvergadering op donderdag 18 juni aan de leden voorgesteld.

Piet Adema is een ervaren ondernemer en bestuurder. Hij heeft zelf ruime ervaring als mkb-ondernemer opgedaan, maar kent ook het grootbedrijf waar hij management en directiefuncties bekleedde. In de jaren 2007-2011 was Adema gedeputeerde in de provincie Friesland en deed daarmee uitgebreide ervaring op in het publiek-bestuurlijke domein. Sedert 2014 is hij de landelijk partijvoorzitter van de ChristenUnie. Hierdoor is hij geen onbekende in Den Haag en kent daar de weg.

Het zijn zowel zijn achtergrond als ondernemer als zijn ervaring en netwerk in het publieke domein, dat tot de keuze voor Adema hebben geleid. Verder staat hij bekend als verbinder en pragmatisch bestuurder. Op dit moment is Adema nog waarnemend burgemeester in de gemeente Borger-Odoorn. Met ingang van juni zal hij de voorzittershamer formeel van Hans Simons overnemen.

Adema is enthousiast over zijn benoeming: “In de schoonmaakbranche werken veel mensen die elke dag gemotiveerd kantoren, ziekenhuizen scholen en andere locaties schoonmaken. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan het op gang houden van onze maatschappij. Ik vind dat we als samenleving de waarde hiervan wel eens onderschatten. Ik ben onder de indruk van de bedrijven die bij OSB zijn aangesloten. Samenwerkend met de stakeholders vormen ze een sterke en energieke branche met belangrijke maatschappelijke functies. Ik vind het een voorrecht om de komende jaren deze organisatie te mogen dienen als voorzitter.”

Deel dit artikel

Ook interessant: