10 juni 2015

OSB Speldjesregen: vier specialisten samen goed voor 155 jaar vakmanschap

Op vrijdagmiddag 5 juni was het feest in het NBC in Nieuwegein: buiten was het 35 graden, binnen regende het zeer plaatselijk… OSB organiseerde namelijk de Speldjesregen voor specialisten. Een evenement dat onderdeel vormde van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs in het NBC in Nieuwegein.

Werknemers die 12,5 of 25 of 40 of 50 jaar in de branche werken, worden tijdens de OSB Speldjesregen in het zonnetje gezet. Ter gelegenheid van de Glazenwassers en Gevelbehandelaars Vakbeurs had OSB niet branchebreed maar op specialisme uitgenodigd. Dat betekende vier spelden: één zilveren, twee gouden en één goud met saffier.

Een zilveren speld (en warm applaus van het publiek) was er voor Peter Meijboom. De fanatiek voetballer zit 25 jaar in het glazenwassersvak. Huub Bakermans en Rob Renders zijn beiden maar liefst 40 jaar actief in glasbewassing en ontvingen derhalve van OSB-directeur Rob Bongenaar een gouden speld. Charles de Vos spande de kroon: gouden speld met saffier. Dat betekent dat hij 50 jaar geleden voor het eerst op de ladder klom. “Dat klopt. En afgelopen maandag ook nog. Toen kwamen we net even een paar handjes tekort”, aldus De Vos.

Allen hebben hun sporen als ondernemer en vakman verdiend, maar hebben zeker ook een grote bijdrage aan de veiligheid en de ontwikkeling van het vak van glazenwassen geleverd. Samen zijn zij goed voor 155 jaar vakmanschap. Chapeau heren!

Deel dit artikel

Ook interessant: