Op 20 juni viert België Dag van de Schoonmaak

Sinds 2008 organiseert ACV Voeding en Diensten de Dag van de Schoonmaak: op woensdag 20 juni is deze vakdag er weer. Met dit initiatief wil de vakbond schoonmakers op een positieve manier onder de aandacht brengen, want poetsvrouwen en -mannen krijgen niet altijd het respect dat ze verdienen. ACV hoopt dat het brede publiek van deze dag gebruik zal maken om zijn of haar schoonmaker te bedanken.

Reeds 10 jaar vraagt ACV Voeding en Diensten tijdens de Dag van de Schoonmaak meer respect voor alle schoonmakers in België. Ieder jaar is er een bijzondere groep schoonmakers die de vakbond extra aandacht wil geven. Dit jaar is dat de groep van industriële reinigers, afvalophalers, ruitenwassers en schoonmakers van vliegtuigen, treinen en metro’s.

Via haar speciale FB-pagina roept ACV Voeding en Diensten bedrijven en organisaties op om op 20 juni alle schoonmakers en schoonmaaksters te bedanken en in de bloemetjes te zetten. Doet u ook mee?

Over AVC
ACV Voeding en Diensten komt op voor de leden in grote ondernemingen, maar ook voor leden in de KMO’s (kleine of middelgrote ondernemingen) zoals de horeca, de land- en tuinbouw, de bakkerijen, etcetera. Zij doet dit door dienstverlening, cao’s afsluiten en informatieverstrekking.