23 oktober 2015

Onderzoek: LIghtair high density ionisatie luchtreiniger voorkomt griepbesmetting

Het Zweedse Lightair heeft de unieke IonFlow high density ionisatie technologie ontwikkeld, die de verspreiding van het griepvirus en andere virale infecties voorkomt. De Lightair IonFlow is de enige luchtzuiveringstechnologie die bewezen niet alleen virussen uit de lucht verwijdert, maar ook de besmettelijkheid van een virus in de lucht elimineert. Dit is het resultaat van wetenschappelijk onderzoek aan het Karolinska Institutet en de Linköping Universiteit in Zweden en is gepubliceerd in Nature Scientific Reports,  een van de meest gerenommeerde en geciteerde wetenschappelijke bladen ter wereld.

Een nieuw en onlangs gepubliceerde studie in Nature Scientific Reports door de Nature Publishing Group toont aan dat de gepatenteerde Lightair IonFlow technologie effectief de verspreiding van via de lucht overdraagbare virussen voorkomt en zeer efficiënt is in het verwijderen van de allerkleinste deeltjes. De studie werd uitgevoerd door onderzoekers aan het Karolinska Institutet (KI) en de Universiteit van Linköping (LIU) in Zweden. Het Karolinska InstOndezoek: LIghtair high density ionisatie luchtreiniger voorkomt griepbesmetting itutet is een van ’s werelds grootste en meest prestigieuze medische universiteiten. Het instituut benoemt ieder jaar de laureaten van de Nobelprijs voor de geneeskunde.

De tijdens de studie gebruikte virussen calicivirus, rotavirus en het influenza virus, zijn van groot economisch en klinisch belang aangezien zij representatief zijn voor de virussen die onder andere verschillende typen influenza, “winter braak ziekte”, diarree en gastro-enteritis veroorzaken. Ziekten die miljoenen mensen per jaar treffen. Deze virussen circuleren wereldwijd en kunnen iedereen in iedere leeftijdscategorie treffen. Volgens de WHO veroorzaakt seizoensgebonden griep ernstige gezondheidsklachten bij naar schatting  3 tot 5 miljoen mensen en is het verantwoordelijk voor zo’n 250.000 tot 500.000 sterfgevallen per jaar.

De effectiviteit van de Lightair IonFlow technologie is in verschillende studies onderzocht, waaronder experimenten op cavia’s blootgesteld aan Influenza A (stam Panama 99). De resultaten toonden aan dat geen van de gezonde cavia’s, blootgesteld aan besmette dieren, werd besmet wanneer de high density ionisator actief was, terwijl drie van de vier gezonde cavia’s besmet werden wanneer de high density ionisator niet actief was. Verder werd aangetoond dat de IonFlow technologie zeer efficiënt is in het verwijderen van virussen zelfs wanneer er slechts kleine aantallen en/of zeer kleine virussen (Nano deeltjes) in de lucht aanwezig zijn. Het onderzoek concludeert dat dit apparaat unieke mogelijkheden biedt voor luchtonderzoeken en het voorkomen van de verspreiding van infectieziekten, wat enorme medische en klinische toepassingen met zich mee brengt.

“Lightair is in veel opzichten een ware pionier op het gebied van luchtzuivering. We zijn erg blij met dit resultaat omdat het andere onderzoeken bevestigd waarin werd aangetoond dat onze luchtreinigers extreem efficiënt zijn in het verwijderen van gevaarlijke Nano deeltjes en ultra fijn stof deeltjes.” Zegt Roger Sogge, CEO bij LightAir. Dit helpt onze boodschap kracht bij te zetten dat wij kunnen helpen de ernstige problemen te verminderen die ontstaan door luchtvervuiling. Wij zullen toegewijd blijven werken aan het verbeteren van de gezondheid en de leefomgeving van mensen door het aanbieden van de beste en meest veelzijdige producten voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnen.”

De unieke Lightair IonFlow high density ionisatie technologie biedt een nieuwe oplossing om de overdracht van het luchtmobiele Influenza virus te voorkomen dankzij de ongeëvenaarde ionen productie. De miljarden ionen die per seconde worden aangemaakt, de eenvoudige bediening, de lage kosten, de ozon vrije productie van ionen, de robuustheid, de hoge efficiency en lage spanning (12 Volt) van de Lightair IonFlow technologie maakt gebruik op grote schaal mogelijk in publieke ruimten, openbaar vervoer, vliegtuigen, ziekenhuizen, wachtkamers, scholen en kinderdagverblijven, op de werkplek, thuis, et cetera maar ook in de veehouderij en pluimvee sector.

Voor een samenvatting van het artikel: lightair-luchtreiniger.nl/article-summary

 

Deel dit artikel

Ook interessant: