22 februari 2016

Numatic zet S(T)AP in online sales support

Op 22 februari lanceert Numatic haar vernieuwde website en een volledig nieuwe webshop. De bekende producent van schoonmaakmachines, -middelen en ‑materialen in de professionele sector en op de consumentenmarkt, zit niet stil. “Markten veranderen, afnemers worden kritischer, en kansen blijven er altijd”, weet Rogier Moorman, managing director van Numatic Benelux. “En die kansen pakken wij onder meer met de website en webshop”.

 

Internet als verkoopkanaal; onderzoeken wijzen uit dat dit steeds meer aan populariteit wint. Er wordt zelfs – ook in de schoonmaak – beweerd dat bedrijven de boot gaan missen als zij niet overstappen op online verkopen en daar serieus aandacht aan besteden. “Maar het internet als oriëntatiekanaal mag ook niet onderschat worden. Hier doet men ideeën en informatie op. Ons oriëntatiekanaal, de vernieuwde website www.numatic.nl, is voor de consument en professionele gebruiker bestemd. Het verkoopkanaal, de webshop, is alleen bestemd voor onze klanten en niet voor de eindgebruiker. Via een unieke inlogcode krijgen zij toegang.”

S(T)AP
Voor Numatic is de eerdere overstap naar SAP, softwareoplossingen voor ondernemingen, de aanleiding. Rogier Moorman: “Het SAP-systeem dat we gebruiken, is een mooi en goed systeem. We halen er heel veel informatie uit en we kunnen er heel veel mee. Dat is voor ons zichtbaar, dat is iets wat we wilden vertalen naar onze klanten.”

Zo werd de basis gelegd voor de webshop: sales support geflankeerd door vele technische vragen én antwoorden. Klantgericht, vernieuwend, overzichtelijk, handig, compleet, 24/7; ze zijn alle van toepassing op de Numatic webshop. “Uiteraard kunnen onze klanten hun bestellingen via de webshop plaatsen, maar ze vinden er ook heel veel technische kwesties, spareparts tekeningen, prijzen, ons hele assortiment (in beeld en tekst) en managementinformatie als factuur- en bestelhistorie, zodat klanten kunnen zien welke producten zij bijvoorbeeld het meest bij ons hebben besteld”, vertelt Moorman.

Anders
Dat een goed ogende en gebruikersvriendelijke webshop noodzaak is voor veel bedrijven, onderbouwt Moorman: “De afgelopen vijf jaar hebben we veel nieuwe klanten mogen verwelkomen, die anders dan op de traditionele wijze inkopen. Dat vergt dus ook een andere inzet en aanpak van onze manier van verkopen. Met onze webshop zetten we dan ook een modern en krachtig verkoopmiddel in, dat onze klanten veel meer biedt en een veel beter beeld geeft van ons totale assortiment.”

Neem een kijkje
Aan de lancering van de vernieuwde website en nieuwe webshop ging een uitgebreide testperiode vooraf. Iedereen wordt voor een bezoek uitgenodigd om het actuele assortiment en Numatic’s organisatie te ervaren: www.numatic.nl

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: