Numatic brengt met noviteiten Good News

Numatic - stand Interclean 2016Op de ISSA/INTERCLEAN in Amsterdam presenteerde het internationale team van Numatic een serie innovaties. We richten de schijnwerpers – in woord en op film – op de kleinere stofzuiger, het nieuwe concept hotelwagens, twee nieuwe schrobzuigers, de unieke reinigingstablet en de handsfree mop.

Kleine(re) stofzuiger: 160
Er komt een kleinere stofzuiger: de Henry 160. De stofzuiger heeft een diameter van 11 inch in plaats van 12. En hij is niet alleen kleiner, ook lichter en beter op te bergen. Numatic brengt twee uitvoeringen op de markt: een met snoer en een met batterij. De 11-inch stofzuiger met snoer wordt deze zomer verwacht, de accumachine vanaf 2017.

De stofzuiger op accu beschikt over twee kleine batterijen met circa 20 minuten werktijd. “Een bewuste keuze, want daardoor is de machine lichter en voldoet hij aan de wensen van bijvoorbeeld kleinschalige retail en horeca. Voor ons is er het voordeel van minder strenge regelgeving bij vervoer. Die is voor zware lithiumaccu’s streng in verband met mogelijk brandgevaar”, legt Rogier Moorman, managing direcctor van Numatic International, uit.

Naast deze introductie van het 160-type toont Numatic bovendien dat stofzuigen nóg energiezuiniger kan: Numatic introduceert een stofzuiger met slechts 420 Watt verbruik.

NKU 30/31/32: de Nukeeper
Een nieuw concept hotelwagens met één nieuw geconstrueerd basisframe met modulaire opbouw naar keuze. Deze opbouw kan bijvoorbeeld bestaan uit zakhouders of afsluitbare compartimenten.

Accountmanager Jeff Hicks, business unit manager van Numatic International: “Hotelwagens worden voor veel doeleinden gebruikt, en doorgaans vaak. Bovendien zijn hotelswagens veelal zwaar. Gebruikers leggen er van alles op, soms ook best zware items. Als je dat weet, kun je daar rekening mee houden. Daarom hebben we een hotelwagen met een zeer solide constructie ontwikkeld, maar wel een die nog steeds hanteerbaar voor de schoonmaker. Wendbaarheid en stabiliteit zijn belangrijke eigenschappen; daar hebben we rekening mee gehouden. Zonder twijfel gaat deze hotelwagen in een behoefte voorzien.”

Schrobzuiger TTB 3045
De nieuwe schrobzuigmachine van Numatic vormt als medium machine de perfecte aanvulling tussen de kleine 1840-schrobzuiger en grotere machines met meer water aan boord en een grotere werkbreedte. Hicks: “Nu hebben we ook een schrobzuiger die gemakkelijk hanteerbaar is in kleinere ruimten, zoals een café of winkel, met een goede werkbreedte en met voldoende watervoorraad. Een pluspunt van deze TTB 3045 (30 liter water, 45cm werkbreedte) is het sterke en duurzame structofoam (kunststof) chassis.”

Grote opzitmachine CRO 8072
De Numatic CRO 8072-opzitmachine is de grotere versie van de CRO 8055. De CRO 8072 heeft een vernieuwd borsteldeel, met een bredere en aangepaste zuigmond. Hierdoor is de CRO 8072 geschikter voor grote oppervlakken. De schoonmaker kan hiermee een veel breder stuk behandelen en tijdwinst behalen. Sneller en effectiever werken, dat is efficiënt vloeronderhoud.

NuTab
Speciaal voor het machinaal reinigen van vloeren heeft Numatic de NuTab in haar assortiment opgenomen. Een uniek reinigingstablet voor efficiënt en schoon werken. Eenvoud en gemak voor de professionele schoonmaker!  De NuTab is een reinigingstablet voor in het reservoir van een schrobzuigmachine. Eén tablet in een reservoir van 40 liter water draagt zorg voor het goed schoonmaken van alle alkalibestendige en waterdichte harde vloeren, zoals PVC, linoleum, natuursteen en kunststof. U heeft geen fles reinigingsmiddel of doseerunit meer nodig

Handsfree mop, de Wingmop
Moorman tot slot: “We komen met een nieuwe, handsfree mop, waarmee we de concurrentie aangaan met de nog steeds veel gebruikte en vuil versmerende Spaanse en Kentucky-moppen. De Wingmop, want zo heet deze Numatic-innovatie, mag iedereen testen, u kunt zich melden!”

Deze noviteiten bekijken? Op ons YouTube-kanaal een impressie.