Nog 6 dagen om u aan te melden voor FM Next Generation

De kopzorgen van nu zijn de uitdagingen van morgen: volgende week – op dinsdagmiddag 24 april – vindt FM Next Generation plaats. Dit kennis- en inspiratie-event kunt u bijwonen als bezoeker aan de nieuwe, gespecialiseerde vakbeurs POF (Platform Onderwijs Facilitair) in Hart van Holland in Nijkerk. “Facility managers van een onderwijsinstelling en studenten van een facilitaire opleiding – de zogenaamde FM Nex Generation – kunnen zich nu nog aanmelden.

Het online vakmedium Schoonmaakjournaal en Hago, de schoonmakers van lerend Nederland, brengen op dinsdag 24 april om 15.00 uur de marktmakers van vandaag én morgen bijeen voor het kennis- en inspiratie-event FM Next Generation.

Reacties FM-studenten
“Vanwege de vele reacties die we kregen op onze eerdere oproep om studenten mee te laten doen een eigen start up te bedenken, gaan we binnenkort on tour met FM Next Generation. Het event op 24 april in Nijkerk richt zich nu op de FM’ers van vandaag. We zijn benieuwd naar wat hen bezig houdt: welke kopzorgen heeft de facility manager van vandaag in het algemeen en die van een onderwijsinstelling in het bijzonder? Zij kunnen hun kopzorgen kenbaar maken op de stand van Hago op de POF-vakbeurs. Vervolgens gaan we in een 2 uur durende sessie met elkaar op zoek naar de oplossing van een van de kopzorgen”, legt Raoul Braeken, commercieel directeur van Hago Nederland, uit.

FM Next Generation als studiecase
Als vervolg hierop rollen we dit gedurende dit en het volgend studie-/schooljaar uit naar ROC’s en hogescholen in Nederland. Studenten dagen we namelijk uit om een start-up te initiëren met FM-oplossingen in het algemeen en schoonmaakoplossingen in het bijzonder. Kortom, we gaan samen op weg naar de wereld van facility management in 2030.”

Programma
Het event FM Next Generation start om 14.30 uur met een ontvangst op de Hago-stand op POF. Braecken: “Om 15.00 uur gaan we naar Theater 3 van Hart van Holland en gaan we met Karoline de Koning op zoek naar oplossingen en kijken we naar trends in facility management.  Uiteraard inventariseren we daar ook de kopzorgen van de FM’er van nu en zetten we met de marktmakers van morgen een pad uit om FM Next Generation en de opdracht – bedenk een oplossingsgerichte, facilitaire start-up – in hun studie mee te nemen.”

Mogelijke kopzorgen
Onderwijsinstellingen zijn sinds kort volledig zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun gebouwen. Binnen en buiten. Daarmee zijn nog meer taken en aandachtspunten op het bordje van directie en management komen te liggen. In de behoefte aan gerichte informatie en diversiteit qua mogelijkheden voorziet het evenement Platform Onderwijs & Facilitair, POF 2018, op dinsdag 24 en woensdag 25 april in Hart van Holland in Nijkerk. Alle ingrediënten voor het facilitair beheer van onderwijsinstellingen komen hier aan bod. De POF vakbeurs richt zich op beslissers, managers, directies en besturen in het primair en voortgezet onderwijs, het mbo, hbo en wo.

Voor meer informatie en aanmelding, mail of bel Petra de Bruin: info@schoonmaakjournaal.nl of 06 – 51 81 46 76