Nieuwe veiligheidsapp van ISS voorkomt ongevallen op werkvloer

ISS veiligheidsapp homepageDagelijks krijgen 600 werknemers een arbeidsongeval. Bijna twee doden per week. ISS Facility Services heeft een veiligheidsapp ontwikkeld, die ongevallen op de werkvloer helpt voorkomen. De app geeft medewerkers bovendien belangrijke informatie in noodsituaties.

Volgens gegevens van de RIVM krijgen jaarlijks 230.000 werknemers een arbeidsongeval, ruim 600 slachtoffers per dag. Een derde van deze slachtoffers kan door hun ongeval (tijdelijk) niet meer werken. Tachtig tot negentig keer per jaar valt er een dodelijk slachtoffer. Dat zijn bijna twee doden per week.

Ieder ongeval kan vermeden worden
“Goede prestaties worden geleverd door gezonde mensen, die op basis van veilige werkprocessen en de juiste uitrusting werken. Beleidmakers en bedrijfsleiders moeten er altijd naar streven om de gezondheid en veiligheid van medewerkers te garanderen.” Dat zegt Mark Steinbusch, manager Quality Health Safety & Environment van ISS Facility Services, het bedrijf dat de app ontwikkelde. Het bedrijf maakt zich sterk voor een gezonde en  veilige werkomgeving.

Volgens ISS heeft onderzoek het afgelopen jaar inzichtelijk gemaakt dat een flink deel van de potentiële risico’s valt af te dekken door heldere voorlichting, instructie en real time informatie. Het bedrijf besloot daarom een applicatie te ontwikkelen, die de medewerkers op de werkvloer direct inzicht biedt bij vraagstukken over veiligheid. De kennis van meerdere industrieën en diensten en de potentieel risicovolle activiteiten, die daarbij horen kwamen goed van pas bij de ontwikkeling van de praktische tool.

Noodsituaties
De app geeft medewerkers belangrijke informatie voor noodsituaties. Voordat zij aan het werk gaan, kunnen gebruikers er een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) mee afnemen. Dankzij de camerafunctie op de telefoon kunnen zij bovendien per direct incidenten doorgegeven aan de Servicedesk. Daarnaast kunnen de gebruikers via de tool instructiefilmpjes bekijken.

Gratis beschikbaar
Medewerkers kunnen een symbolenherkenner gebruiken om te begrijpen wat een bord of etiket betekent. Ook kunnen zij informatie bekijken over persoonlijke beschermingsmiddelen en veilige werkgewoonten. Via pushberichten ontvangt de app-gebruiker informatie over actuele thema’s. Op die manier is het ook eenvoudig om veiligheidscampagnes uit te rollen. De ISS HSE-app is gratis beschikbaar in de App store (iOS) en via Google Play.

Maak kennis met deze gratis app: bekijk het filmpje op YouTube https://www.youtube.com/watch?v=WrONgMJQQeg&nohtml5=False

Over ISS
ISS Facility Services werd in 1901 in Kopenhagen (Denemarken) opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste facilitaire dienstverleners ter wereld. ISS levert een breed scala aan diensten, zoals facility management, cleaning services, catering services, security services, support services en property services. ISS behaalde in 2015 wereldwijd een omzet van € 10,7 miljard. ISS heeft meer dan 500.000 medewerkers, is in meer dan 50 landen actief in Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, en werkt voor duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector.

×