Nieuwe kauwgomverwijderaar Kärcher: snel, mobiel en zonder gevaar op struikelen

Met de SGG 1 presenteert Kärcher een mobiele stoomreiniger, die speciaal is ontwikkeld voor het verwijderen van kauwgom. Dankzij de innovatieve batterijtechnologie kan er heel de dag ononderbroken schoongemaakt worden. De SGG 1 gebruikt niet alleen de kracht van stoom, maar ook een volledig afbreekbaar schoonmaakmiddel dat de reinigende werking versterkt. Daardoor wordt dus veel sneller dan voorheen het gewenste resultaat behaald.

Of het nu om gemeentes, scholen of sportstadia gaat: in grote open ruimtes en in publieke zones is kauwgom een vervelend probleem. Voor het gebruik van conventionele stoomreinigers of hogedrukreinigers zijn water- en elektriciteitsaansluitingen nodig. De slangen en kabels die u hierbij nodig hebt vormen dan een risico op struikelen en vallen, zodat extra veiligheidsmaatregelen in acht genomen moeten worden. Bovendien wordt de reiniging hierdoor langzaam en onhandig.

Daartegenover staat de erg flexibele, mobiele SGG 1 van Kärcher. Dit ergonomisch ontworpen toestel is met amper 8,3 kg comfortabel om op de rug te dragen. De lithium-ion batterijen hebben een lange gebruiksduur van meer dan acht uur en kunnen binnen vier uur snel weer worden opgeladen. Eenvoudige, intuïtieve bediening is gegarandeerd.

Het gecertificeerde gassysteem in de stoomreiniger werkt met een erg lage druk (< 1 bar), is uitermate veilig en genereert een vlam in de stoompijp. Dit verhit een volledig afbreekbaar reinigingsmiddel, dat op de kauwgom wordt gesproeid. Na een contacttijd van slechts drie tot vijf seconden kan de kauwgom worden verwijderd met stoom en borstel aan de reinigingskop, zonder resten achter te laten. Dankzij zijn zachte werking, kan het toestel gebruikt worden op verschillende oppervlakken zoals beton, asfalt, steen en zelfs tapijt. De SGG 1 werkt heel erg stil en is dus ook geschikt voor gebruik binnen.

De SGG1 is op Interclean Amsterdam hal 1, stand 01.135 te bewonderen.