8 april 2015

Nieuwe Kärcher SG 4/4 stoomreiniger: robuust, mobiel, efficiënt en effectief

Met de nieuwe SG 4/4 stoomreiniger presenteert Kärcher het jongste model in zijn productassortiment stoomreinigers voor professionele toepassingen. De robuuste en tegelijk mobiele stoomreiniger is geschikt voor gebruik op alle plaatsen waar bijzondere hygiëne-eisen worden gesteld: in de gezondheidssector, gastronomie en hotelwezen, in de voedingsbranche, wellness en sanitair, kantines, bij cateraars, voor de reiniging van koeltoonbanken en nog veel meer. 

De SG 4/4 levert 4 bar stoomdruk voor een efficiënte en hygiënische reiniging zonder toevoeging van reinigingsmiddelen. Het apparaat bevat in totaal 4 liter schoon water – de helft in de drukketel en de andere 2 liter in een aanvoerreservoir, die tijdens het gebruik continu in de ketel gepompt wordt. Afhankelijk van de gebruiksomstandigheden en de ingestelde stoomvochtigheid, kan men daardoor gemakkelijk zo lang als nodig met de stoomreiniger werken zonder onderbreking. De opdeling tussen schoon water in het reservoir en in de drukketel zorgt bovendien voor korte opwarmtijden, omdat telkens slechts een kleine hoeveelheid water opgewarmd moet worden.

Dankzij de krachtige stoom verwijdert de machine zelfs hardnekkige afzettingen van vetten en oliën, kalk of zeepresten en daarmee ook de voedingsbodem voor kiemen en bacteriën. Daarnaast is de SG 4/4 ook geschikt voor het opfrissen van bekledingen en gestoffeerde meubelen.

Veelzijdig door toebehoren
Tal van toebehoren, die aan het toestel worden opgeborgen, geven de SG 4/4 een bijzonder gevarieerd toepassingsbereik en maken de aanpassing aan elke reinigingsopgave mogelijk. Het toestel heeft bijvoorbeeld twee verschillende vloermondstukken. De versie met borstels dient voor de snelle en ergonomische reiniging van harde vloeren, waarbij niet alleen de stoom maar ook de schurende werking van de borstels gebruikt wordt om hardnekkige vervuiling te verwijderen.

Over het andere vloermondstuk met lamellen kan een hoes in katoen worden gespannen. Met die lamellenvloermond komt de stoom en dus ook de hoge temperatuur rechtstreeks in contact met de vloer. Hierdoor kan de SG 4/4 gebruikt worden voor desinfectie van wachtkamers of gangen in zorginstellingen.

Ook voor tapijtvloeren is de SG 4/4 de oplossing voor het verwijderen van roet-, vet- en olievlekken. Voor de reiniging van kleinere voorwerpen en oppervlakken zoals een kraan, is er de handset. Met borstels in verschillende groottes worden ook moeilijk toegankelijke plaatsen bereikt. Andere toebehoren, zoals een trechter voor het vullen van het waterreservoir of een speciale kop voor voegen, verruimen het toepassingsbereik en maken de SG 4/4 nog gebruiksvriendelijker.

Focus op ergonomie
De handige draaggreep maakt het de gebruiker makkelijk om het 8 kg wegende toestel zonder inspanning naar de plaats van gebruik te brengen. Voor grotere afstanden is er de kleine trolley. De 2,5 m lange stoomslang zorgt voor een grote gebruiksactieradius, zonder dat het toestel zelf verplaatst moet worden. De compacte stoomreiniger is na gebruik snel opgeborgen en neemt weinig plaats in.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: