Nieuwe Kärcher robotstofzuiger: meer vrije tijd dankzij een hardwerkende assistent

In de hele wereld besteden mensen – volgens een studie over het huishoudgedrag van ResearchNow in opdracht van Kärcher – gemiddeld meer dan drie uur per week aan het huishouden. Stofzuigen behoort tot de meest tijdrovende taken. Met de nieuwe robotstofzuiger RC 3 zorgt Kärcher ervoor dat u meer vrije tijd overhoudt. De kleine huishoudhulp ontfermt zich autonoom over stof en kruimels op de vloer en zorgt er op die manier voor, dat u meer tijd heeft voor leukere dingen.

De RC 3 beschikt over een lasernavigatiesysteem, waarmee hij in eerste instantie de ruimte kan opmeten en vervolgens in een logische volgorde kan schoonmaken, zonder ook maar het minste vuil achter te laten. Het toestel beschikt ook over een zijbezem, die ervoor zorgt dat ook de zijkanten goed gereinigd worden.

Een slim apparaat
Wanneer de intelligente stofzuiger enkel een bepaalde zone moet schoonmaken, kan via een app de selectieve schoonmaak opgestart worden. Het is ook mogelijk een schoonmaakprogramma in te stellen via het lokale wifinetwerk, de voortgang te controleren en de actuele schoonmaakstatus te volgen op een smartphone of de stofzuiger terug te sturen naar zijn station wanneer hij niet langer moet werken.

Kalenderfunctie
Dankzij de kalenderfunctie kan exact worden ingesteld wanneer de robot in huis aan het werk moet zijn. Wanneer iedereen bijvoorbeeld ’s morgens afwezig is, is dat het ideale moment voor de RC 3 om ongestoord te stofzuigen. Zo zorgt hij ervoor dat de woning schoon is als u na een lange werkdag thuiskomt. Zelfs de broodkruimels die u ’s morgens in uw haast op de vloer hebt achtergelaten, zijn verdwenen. Ook tijdens het weekend verliest u minder tijd met schoonmaken. Niemand hoeft op zondag de stofzuiger nog boven te halen om de kruimels van een copieus ontbijt op te ruimen. Terwijl de robot het werk doet, kan u op stap gaan met het gezin, gaan sporten of gewoon gezellig binge watchen.

De RC 3 beschikt over een lasernavigatiesysteem, waarmee in eerste instantie de ruimte wordt opgemeten. Vervolgens start het stofzuigen, zonder het minste vuil achter te laten. Niet-vlakke oppervlakken zoals tapijten vormen geen enkel probleem voor de RC 3.