Nieuwe generatie aan het roer bij Spectro

Alissa, Laurens en Quintus Metternich nemen de volledige aandelen over van Spectro. Aan het bedrijf dat in 1963 startte als Producten Sociëteit Metternich staat nu de derde generatie.

Johannus Metternich startte in 1963 een productiebedrijf voor desinfectiemiddelen: Producten Sociëteit Metternich te Soest. Hij had toen niet kunnen weten dat 55 jaar later de derde generatie aan het roer kwam te staan van het bedrijf waar hij de grondlegger van was. Zeep blijkt in het bloed te zitten.

Nieuwe naam
Clemens Metternich splitste zich aanvankelijk af en startte Spectro in Oss. Door het overlijden van zijn vader Johannus zijn de restanten van Metternich Chemie (zoals het bedrijf inmiddels heette) weer bij Spectro terecht gekomen.

Overname
Als onderdeel van een meerjarenplan stapten kinderen Laurens (2014) en Quintus (2016) al in het eigendom van het bedrijf. Nu heeft, als laatste fase van het meerjarenplan, ook Alissa Metternich aandelen overgenomen en is het bedrijf dus volledig overgegaan naar de volgende generatie. Alissa, Laurens en Quintus vormen tevens de directie. Ouders Clemens en Trix gaan vanaf halverwege 2019 een adviserende rol binnen Spectro vervullen.

Nieuwe generatie
De slogan van Spectro is Next Generation Cleaning Solutions. Deze slogan is een knipoog naar de ontwikkeling in verjonging van directie en personeel, maar vooral een belangrijke statement richting de markt. “Betere ingrediënten, slimmere recepturen, efficiëntere processen… Bij Spectro werken we elke dag aan de reinigingsconcepten van de toekomst. Wij ontwikkelen niet alleen de beste reinigingsmiddelen, maar kijken ook hoe we met innovatieve totaalconcepten de schoonmaakmarkt kunnen verbeteren.”

Nader kennismaken met familiebedrijf Spectro? Lees ons exclusieve interview met de derde generatie.