24 april 2015

Nieuwe energie, nieuwe kansen tijdens 12e Numatic Dealerdagen

Keer op keer zijn ze succesvol: de Numatic Dealerdagen. De twaalfde editie vond afgelopen dagen plaats en droeg als thema New Energy. Van ’s ochtends 10 uur tot ’s avonds 10 uur kwamen honderden relaties, dealers en (potentiële) klanten vanuit de hele Benelux nieuwe energie en ideeën opdoen op het hoofdkantoor van Numatic in Alphen aan den Rijn.

“Markten veranderen, afnemers worden kritischer, maar kansen blijven er altijd. Met nieuwe energie nemen we u mee door onze showrooms en vertellen we u graag meer over recente innovaties”, nodigde het Numatic-team haar relaties uit. De receptie, showrooms, de recent tot Numatic Grand Café omgebouwde gezamenlijke ruimte voor lunch en koffie, en een deel van het magazijn waren omgebouwd tot een mini-beurs met een presentatie van het nieuwe en bestaande assortiment professionele schoonmaakmachines en ‑systemen van Numatic.

Managing director Rogier Moorman en salesmanager Wim Holleman kijken terug op vier drukke en succesvolle dagen. “We maken met iedereen een afspraak voor een dag en tijdstip, zodat we onze relaties allen te woord konden staan en persoonlijk rond konden leiden. We stonden daarvoor uiteraard met het hele verkoopteam klaar en de backoffice en het magazijn draaide volop om alle geplaatste orders in goede banen te leiden.”

Twee paradepaardjes
Onder het genot van een goede kop Italiaanse koffie met Numatic-gebakje, smakelijk broodje of kom verse soep konden dealers, (potentiële) klanten en relaties in drie ruimtes hun kennis van het Numatic-assortiment verdiepen en/of nieuwe schoonmaakmachines en –systemen leren kennen. Zo was er ditmaal veel aandacht voor Ecodesign, de nieuwe generatie Numatic- en Henry-stofzuigers. Numatic ontwikkelde de Ecodesign met het oog op de veranderende Europese wet- en regelgeving voor energielabels. Met de EcoDesign stofzuigers pakte Numatic overigens wereldwijd de primeur in de professionele schoonmaakbranche tijdens de ISSA/Interclean Amsterdam in mei 2014.

De CRO8055 was een ander paradepaardje: een schrobzuiger van slechts 55 centimeter breed maar met een tankinhoud van maar liefst 80 liter. De CRO 8055 kenmerkt zich door eenvoud: de machine beschikt over opvallend weinig bedieningsknoppen en hendels. Daarmee is de CRO zeer gebruikersvriendelijk. Door haar compacte omvang kent de Numatic CRO 8055 een groot toepassingsgebied en zullen gebruikers sneller de overstap maken van achterloopmachine naar opzit-schrobzuigmachine.

Wet floor sign
Met veel van haar machines richt Numatic zich op vloeronderhoud. Derhalve zijn ook wet floor signs verkrijgbaar. Klanten konden tijdens de Dealerdagen, maar ook daarna, een gele Wet floor sign met bedrijfslogo bestellen. Een idee dat aansloeg, want het nieuw ontwikkelde ‘nattevloerenbord’ is ook praktisch, neemt op de werkwagen weinig ruimte in beslag en staat stevig op de vloer.

Waar Numatic tijdens de 2013-editie de Longlife Powerpad van melanine presenteerde, daar was er ditmaal de NuPlex Powerpad. “Een innovatieve aanvulling op onderhoudsprogramma’s voor diverse typen harde vloeren. De pad is van een andere samenstelling en slijt minder snel”, vat Moorman samen. Dat de NuPlex Powerpad een nieuwe standaard voor reinigen is, bewijst de pad doordat er geen chemie en weinig water voor het reinigingsproces nodig zijn. Deze powerpad is geschikt voor eenschijfsmachines, schrobzuigmachines en de Numatic PadLoc aandrijfschijven en is verkrijgbaar in elf maten.

New design
Zoals gezegd, New Energy was het thema van de Dealerdagen, maar new design dat van de vernieuwde Numatic werkwagen. De New Design werkwagen kenmerkt zich door de sjieke donkergrijze kleur, het rvs-frame en de modulaire opbouw met afgesloten trays. Daarmee breekt Numatic een lans met de algemene trend in afgesloten werkwagens. De New Design werkwagen is geschikt voor vlak- en Kentucky-moppen door eenvoudig een hendeltje van de mopwringer om te zetten.

Wie van 20 tot en met 23 april de Vennootsweg in Alphen aan de Rijn passeerde, heeft ‘m zeker zien staan: de robuuste Amerikaanse Volvo-truck van Wesseling Transport met de oplegger met vrolijk gekleurde Numatic-producten. Een opvallende verschijning, die ongetwijfeld inmiddels weer vele kilometers maakt op weg naar dealers en eindgebruikers van Numatic schoonmaakmachines en –systemen.

Met dank aan Henk Snaterse voor de fotografie.

Deel dit artikel

Ook interessant: