27 augustus 2015

Nieuw partnership Drenthe College, Stad & Esch, De Ambelt en Asito

Al jaren faciliteert Asito de schoonmaakwerkzaamheden bij Drenthe College (DC), een opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in Noord- en Oost-Nederland. Onlangs hoorde Asito dat de samenwerking per 1 augustus 2015 voor minimaal 3 jaar wordt voortgezet. Tegelijkertijd verwelkomde Asito twee nieuwe onderwijsinstellingen uit dezelfde regio. Dit zijn Stad & Esch (met een breed onderwijsaanbod van gymnasium tot praktijkonderwijs) én De Ambelt (biedt leerlingen met vmbo-niveau de kans een regulier diploma te halen). Asito is trots op haar nieuwe contract met deze drie onderwijsinstellingen.

Asito steekt deze nieuwe samenwerking met een vernieuwende aanpak in. Slim planmatig beheersen van de kosten, oftewel ‘TCO’, is daar een onderdeel van. Asito heeft haar inschrijving aan de hand van een SMART-methode vormgegeven. Vanaf de start van de implementatie is duidelijk hoe de dienstverlening wordt uitgevoerd. De scope aan werkzaamheden betreft het uitvoeren van het schoonmaakonderhoud en de glasbewassing ten behoeve van Drenthe College, Stad & Esch en De Ambelt.

De drie onderwijsinstellingen vonden met name belangrijk dat bij het advies rekening is gehouden met de arbeidscondities van het personeel, duurzaamheid, flexibiliteit, kwaliteit en onderhoud van de afwerkingsmaterialen van het gebouw. Asito doet dit door hier creatief, innovatief en sociaal verantwoordelijk op in te spelen. Peter Kuyper: “Met een commissie van zes personen zijn alle inschrijvingen zorgvuldig beoordeeld. Daarin zaten ook teamleden zonder enige ervaring met schoonmaak die dus blanco konden beoordelen. Asito heeft een goed & helder verhaal neergelegd. Dit resulteerde in een unaniem en positief oordeel.”

Asito streeft met haar vernieuwde aanpak naar een succesvolle en langdurige samenwerking van zes jaar. 

Op de foto v.l.n.r. (zittend): Emiel van der Vlag (corporate salesmanager Asito), Wilbert Mink (vestigingsmanager Asito), Peter Kuyper (manager Facilitaire Dienst Drenthe College), Edwin Ubink (operationeel manager Asito), en (staand): Evert Kooi (vestigingsmanager Asito), Yvonne Veldstra (adviseur Inkoop Drenthe College), Stephan Lammerink (regiomanager Asito).

 

Deel dit artikel

Ook interessant: