23 juli 2015

Nelis zoekt sociale werkgevers voor aanstormend glazenwasserstalent

Stichting Nelis is op zoek naar werkgevers die jongeren gedurende een maand een stageplek kunnen en willen aanbieden. Per direct zoekt de stichting stageplaatsen voor leerling glazenwassers in Amsterdam. “U geeft deze jongeren de mogelijkheid om na hun opleiding tot leerling glazenwasser het vak in de praktijk op te pakken. Je koppelt de leerling aan een ervaren passievolle glazenwasser, die graag het ambacht wil uitoefenen”, legt Richard van Eerden Petersman van Stichting Nelis uit.  

Stichting Nelis is een non-profitorganisatie, die jongeren volgens de unieke Nelis-methode opleidt tot glazenwasser of schoonmaker. Via een stageplaats worden de jongeren aan een baan geholpen. Kortom, (weer) participeren op de arbeidsmarkt!  

Voordelen werkgevers
Een stageplaats bieden, heeft vele voordelen voor de werkgever. Van Eerden Petersman licht toe: “Kandidaten lopen een maand stage met behoud van uitkering. Dat betekent: geen loonkosten voor de werkgever. Daarnaast heeft de jongere een leerling-opleiding glazenwasser gevolgd en heeft zijn vakdiploma én VCA- en IPAF-certificaten behaald. Bovendien is hij/zij in het bezit van werkschoenen en een PSU.” 

Social return
“Een stageplek aanbieden, is een mooie manier om je social return in te vullen met het Nelis Keurmerk”, vervolgt Van Eerder Petersman. “Het Nelis Keurmerk kun je bijvoorbeeld op je deur plakken en in je offertes gebruiken. Gemeente Amsterdam informeert werkgevers over de regeling, de inzet van premiekorting voor jongeren en loonkostensubsidie.” En tot slot merkt Van Eerden Petersman op: “Iemand heeft jou toch ook ooit de kans gegeven? Geef jij onze jongeren een kans op een plek in de arbeidsmarkt?” 

Voor informatie, kennismakingsgesprek en enthousiaste reacties, neem contact op met Richard van Eerden Petersman: 06 22 46 76 45.

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: