31 maart 2015

Nelis Social Cleaning: “De match voor werkgevers met goed hart”

Iedereen moet in de ogen van Nelis een kans op de arbeidsmarkt krijgen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom presenteert Stichting Nelis een compleet nieuwe dienst: Social Cleaning. “Speciaal voor werkgevers die net als wij niet zo moeilijk doen over een klein krassie of beperkinkie, of slecht C.V.”, legt de stichting op haar website uit. 

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht gegaan. Deze wet voorziet in arbeidsbemiddeling voor zo’n 125.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hetzij door een lichte verstandelijke of lichamelijke beperking, of door andere omstandigheden. Social Cleaning voorziet in die arbeidsbemiddeling.

Stichting Nelis presenteert een compleet nieuw product: Social Cleaning. Speciaal voor werkgevers die “niet zo moeilijk doen over een klein krassie of beperkinkie, of slecht C.V. Die het niet zo erg vinden als hun personeelsbestand de samenstelling van de samenleving benadert.”. Immers, het gaat omgelijke toegang tot de arbeidsmarkt. Stichting Nelis voorziet erin om maatwerk te leveren. “Want ook ieder bedrijf heeft zijn eigen beperkingen, net als voornoemde werknemers. Maar met een beetje goede wil en ouderwets speurwerk is Stichting Nelis in staat een perfecte match te realiseren tussen werkgevers met het hart op de juiste plaats, en zeer gemotiveerde werknemers-in-spe met een klein deukje hier en daar. Natuurlijk zitten er wat haken en ogen aan, maar het aannemen van iemand met een beperking levert ook weer voordelen op.”

Welke voordelen? Op de website van Stichting Nelis leest u drie voorbeelden. Laten ze u inspireren om met Social Cleaning aan de slag te gaan: http://www.stichtingnelis.nl/social-cleaning

Deel dit artikel

Ook interessant: