Na faillissement Osius neemt ISS regie special cleaning weer in eigen hand

Facility for Future 2017 - ISS_6890ISS Facility Services maakt bekend dat de werkzaamheden op het gebied van Special Cleaning (onder meer glasbewassing, vloer- en gevelonderhoud) weer onder eigen regie gaat uitvoeren. Op 27 februari 2017 werd het bedrijf Osius failliet verklaard en werd een curator aangesteld om de belangen van schuldeisers en werknemers te behartigen. ISS verkocht eind 2015 haar Special Cleaning-divisie aan Osius, maar dit bedrijf werd al snel geconfronteerd met operationele en financiële problemen.

ISS gaat werken in een hybride model, waarbij het een deel van de werkzaamheden onderbrengt bij een select aantal onderaannemers en een deel van de werkzaamheden onder eigen regie gaat uitvoeren.

In het noorden en oosten van het land wordt een samenwerking aangegaan met het in Harlingen gevestigde gespecialiseerde schoonmaakbedrijf Eresdé Groep. Van de circa 80 mensen die volgens opgave van vakbond CNV door het faillissement van Osius met het verlies van hun baan werden getroffen, krijgen ongeveer 55 mensen een nieuwe baan aangeboden bij ISS, Eresdé Groep of bij andere onderaannemers. Voor de overige ex-ISS-werknemers wordt in overleg met het CNV een regeling getroffen.

De werkzaamheden worden georganiseerd in 3 regio’s, waarmee het bedrijf, aangevuld met onderaannemers een landelijke dekking realiseert.

Mark Keur, directeur Specialized Services ISS Facility Services: “We zijn verheugd dat er nu duidelijkheid is voor veel van de betrokken werknemers die maandenlang in onzekerheid hebben gezeten. In nauw overleg met vakbond CNV zijn we tot deze oplossing gekomen, waarbij behoud van werkgelegenheid een belangrijke prioriteit was. We hebben altijd geijverd voor een totaaloplossing binnen economische verantwoorde kaders en denken dat we hiermee voor betrokkenen de beste denkbare oplossing hebben gevonden. De continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten is hiermee goed gewaarborgd en we tonen aan dat we ook kijken naar de belangen van de werknemers. De mismatch met Osius hadden we uiteraard liever voorkomen, maar dit is voor alle betrokkenen, in deze situatie het “best case scenario”.

Over ISS
ISS Facility Services werd in 1901 in Kopenhagen (Denemarken) opgericht. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste facilitaire dienstverleners ter wereld. ISS levert een breed scala aan diensten, zoals facility management, cleaning services, catering services, security services, support services en property services. ISS behaalde in 2015 wereldwijd een omzet van € 10,7 miljard. ISS heeft meer dan 500.000 medewerkers, is in meer dan 50 landen actief in Europa, Azië-Pacific, Noord-Amerika en Latijns-Amerika, en werkt voor duizenden klanten in zowel de publieke als de private sector


 

Premium

Schoonmaakjournaal pauzeert: be right back

Zwaai zwaai, doei doei? Nou nee! Net als u begrijpen wij dat de pandemie...