18 januari 2016

MEWA hightech en high sensitive poetsdoeken

Hightech materialen maken in de industrie heel wat toepassingen mogelijk, zowel in de productie als bij de afwerking. Bij MEWA hebben enkele hightech producten de sprong op de arbeidsmarkt al jaren geleden gemaakt: MEWA PROTEX en MEWATEX ULTRA. Dit zijn herbruikbare, stoffen poetsdoeken voor de industrie, vervaardigd uit microvezelmateriaal en ideaal om gevoelige oppervlakken nagenoeg pluisvrij en veilig schoon te maken.

Aan stoffen poetsdoeken worden hoge eisen gesteld, speciaal daar, waar de behandeling van oppervlakken extra zacht en voorzichtig moet gebeuren. Het gebruik van hoogkwalitatieve herbruikbare poetsdoeken levert gegarandeerd voordeel op in de elektro- en elektronica-industrie, de machine- en instrumentenbouw, en de kunststofverwerkende sector.

Vereniging kwaliteiten
Elke poetsdoek van MEWA verenigt immers alle in de praktijk vereiste kwaliteiten, zoals robuustheid, absorptievermogen en levensduur. Het poetsdoeksysteem dekt dan ook verschillende toepassingsgebieden af. De MEWA PROTEX poetsdoeken bestaan uit speciaal behandelde microvezels, verwijderen betrouwbaar al het vuil, zijn nagenoeg pluisvrij en ideaal voor finishing en glans.

Doordacht systeem
Ook voor MEWA PROTEX en MEWATEX ULTRA geldt: met het doordachte full-service systeem voor herbruikbare poetsdoeken bespaart men op de aankoop van wegwerpmaterialen, worden opslag- en logistieke problemen opgelost en hoeft men zich zelf niet te bekommeren om verplichtingen op het vlak van milieubescherming en afvalverwerking.

MEWA Textil-Management
MEWA voorziet ondernemingen over heel Europa vanuit 42 vestigingen van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten, evenals wastafels voor onderdelenreiniging in full-service. Aanvullend kunnen ook artikels voor arbeidsveiligheid onder het merk « WORLD WIDE WORK by MEWA » besteld worden. Ongeveer 4.900 medewerkers bedienen 172.000 klanten uit industrie, handel, ambachten en gastronomie. In 2014 realiseerde de MEWA Groep een omzet van 583 miljoen euro.

MEWA, opgericht in 1908, is vandaag toonaangevend in het segment textielbeheer (Textil-Management). In november 2013 werd MEWA uitgeroepen tot de Top 3 van de Duitse Duurzaamheidsprijs, in de categorie « Duitslands meest duurzame producten/dienstverleningen ». In 2013 werd de onderneming door Verlag Deutsche Standards voor de tweede keer als “Merk van de Eeuw” en in 2015 voor de tweede keer tot “wereldmarktleider” uitgeroepen.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: