7 december 2015

Met sociale ambitie verlengt Hago samenwerking Gilde Opleidingen

Hago is ook de komende drie jaar het schoonmaakbedrijf dat de tien vestigingen van Gilde Opleidingen in Noord- en Midden-Limburg schoonmaakt. In een aanbesteding kwam Hago als beste uit de bus. Daarmee verlengen beide partijen de al 41 jaar durende samenwerking met nog eens drie jaar, met daarnaast ook nog drie optiejaren. Doorslaggevend waren de invulling die Hago kan geven aan de duurzame ambities van Gilde Opleidingen en de kwaliteit van dienstverlening.

Gilde Opleidingen neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen vanuit de Participatiewet aan het werk te helpen zeer serieus en gooit een flinke schep bovenop de verplichte inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt van 5%.

30% SW-medewerkers
Krista Theelen, hoofd locatiecoördinatoren van Gilde Opleidingen: “We zochten naar een partij die invulling kon geven aan onze ambitie om 30% socialewerkplaatsmedewerkers in te zetten. Hago heeft veel ervaring en affiniteit met deze doelgroep. Daarnaast betrekt Hago het ervaren SW-bedrijf Westrom Risse vanuit hun moederorganisatie Vebego bij de invulling van deze wens, waar een hoop kennis ligt. Tot slot deed Hago ook een indrukwekkende belofte om jaarlijks vijf SW-medewerkers te laten doorstromen naar het reguliere arbeidsproces. Uiteindelijk gaven de inhoud van hun plan van aanpak en Hago’s maatschappelijke ambitie ons het vertrouwen dat zij deze ambitie succesvol kunnen vormgeven.”

Slimme indicatoren
Met de overgang naar de inzet van SW-medewerkers gaat ook de overstap van resultaatgericht- naar handelingsgericht werken gepaard. Theelen: “Dat is een van de redenen voor de keuze voor een handelingsgerichte werkwijze. Een andere reden is dat we discussies willen voorkomen over de kwaliteit. De technische kwaliteit was en is altijd goed geweest, alleen dat ervaren niet alle docenten en studenten op die manier. Daarom willen we onder andere meer in het zicht gaan werken en kiezen we daarnaast voor een vast werkprogramma dat we ook naar onze studenten en personeel kunnen communiceren. Over dat werkprogramma is overigens uiteraard wel goed nagedacht, om te voorkomen dat veel overbodige handelingen worden uitgevoerd. Hago heeft bijvoorbeeld slimme scans ontwikkeld, waarmee zij het vloeronderhoud goed en relevant kunnen inplannen. De scan brengt de bezettingsgraad in kaart en op basis van die input, stelt Hago het programma voor vloeronderhoud op. Zo zul je zien dat bijvoorbeeld de vloer bij de entree regelmatiger aandacht zal verdienen dan die op de vierde verdieping.”

Hago maakt inmiddels al 41 jaar naar volle tevredenheid schoon bij Gilde Opleidingen. Theelen zet dan ook met plezier de komende drie jaar (en de eventuele drie optiejaren) de samenwerking voort.

Over Hago
Hago groeide in 70 jaar uit van een klein, Limburgs familiebedrijf tot een van de grootste landelijke schoonmaakbedrijven in Nederland. Met meer dan 4700 medewerkers en ruime ervaring in schoonmaakdienstverlening en specialistische schoonmaak realiseert Hago een omzet van € 146,5 miljoen. We maken onder meer schoon in kantoren, onderwijs, grote publieke ruimten, transport en industrie. ’s Ochtends, ’s avonds en steeds vaker overdag.

Deel dit artikel

Ook interessant: