25 januari 2016

Met nieuwe dienstverlening steunt Uniqcare Brandwonden Stichting

Uniqcare is een samenwerking met de Nederlandse Brandwonden Stichting aangegaan en heeft haar dienstverlening uitgebreid met een brandwondenconcept. De integraal dienstverlener in toilethygiëne en schoonloopmatten introduceerde onlangs het EHBO-concept op de Nederlandse markt.

De Nederlandse Brandwonden Stichting is sinds 1971 een belangrijke organisatie voor het verbeteren van zorg aan slachtoffers met brandwonden. Door continue wetenschappelijk onderzoek naar nieuwe behandelmethodes voor littekenverbetering, vermindering van de jeuk die de littekens geven en het bestrijden van infecties is de Brandwonden Stichting in staat de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden te verbeteren. Kostbaar brandwondenonderzoek met als doelstelling verdere resultaatverbetering vraagt natuurlijk om steun.

Uniqcare heeft met haar recente introductie van het EHBO-concept in de Nederlandse markt reeds vele tientallen bedrijven en instellingen uitgerust met EHBO-voorzieningen. Voorzieningen die organisaties de eerste hulp bieden bij ongelukken. Ook besteedt Uniqcare hierbij aandacht aan brandwonden als gevolg van een bedrijfsongeval. Juist op dit raakvlak vonden beide partijen elkaar.

Teruggeven aan maatschappij
“Het is mooi om per geïnstalleerd wondhygiëneconcept iets terug te geven aan de maatschappij”, legt Ernst-Jan van der Graaf, algemeen directeur van Uniqcare, uit. “ We hebben het gevoel dat we als Uniqcare collectief een steentje bijdragen aan een stukje kwaliteit van leven. Als je ziet wat brandwonden een leven lang met je doen, welke specialistische zorg erbij betrokken is, en de mooie resultaten die er gehaald worden, dan zijn we trots een bijdrage te mogen leveren aan deze mooie stichting. Gezien het feit dat onze klanten het EHBO-concept warm ontvangen, verwachten we veel donaties te kunnen doen. Speciaal ter gelegenheid van de samenwerking heeft Uniqcare haar EHBO-dienstverlening  uitgebreid met een brandwondenconcept, zodat ook hier nu de juiste preventieve maatregelen kunnen worden getroffen.

Professionele rol preventieadviseurs
De samenwerking met de Brandwonden Stichting zal ook de preventieadviseurs van Uniqcare verder ondersteunen in hun professionele rol. De veiligheidsscan rondom de sanitaire ruimte en de werkplek zal  dan ook worden uitgebreid. Risico-inventarisatie en -evaluatie is immers een belangrijk onderdeel geworden van de standaarddienstverlening van Uniqcare. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, geeft Ernst-Jan van der Graaf aan. “Naarmate de bewustwording toeneemt onder onze (toekomstige) klanten, zal ook het aandeel EHBO concepten groeien wat direct effect heeft op de donaties aan de Brandwonden Stichting. Een écht veilige werkomgeving bieden, gaat alleen als je werkelijk het gevoel hebt dat je iets bijdraagt zonder het winstoogmerk alleen in beeld te hebben. Dan kunnen we als Uniqcare deze samenwerking bestempelen als een van onze mooiste nieuwe initiatieven van 2016.”

Reactie Brandwonden Stichting
Ariënne  de Boer, fondsenwerver Nederlandse Brandwonden Stichting: ‘’De Brandwonden Stichting is erg blij met deze mooie samenwerking. Onze stichting is volledig afhankelijk van bijdragen van particulieren en bedrijven als Uniqcare. Daarmee helpen we brandwonden voorkomen, de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden te verbeteren en doen wetenschappers onderzoek naar nieuwe manieren om brandwonden te behandelen. Hartelijk dank voor jullie steun.’’  

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: