Met dienstencheques kan regering begroting met € 200 miljoen dichten

De regering-Michel moet € 2,6 miljard besparing. Om het gat in de begroting te dichten, kan ze besparen, de belastingen verhogen of nieuwe belastingen invoeren. De Tijd zette 9 mogelijkheden en de bijbehorende besparingen op een rij. Een daarvan is ‘Gedaan met dienstencheques’, het succesvolle instrument om zwartwerk de wereld uit te helpen. Door de belastingaftrek af te schaffen, kan € 200 miljoen worden bespaard.

Een cheque kost € 9 en na fiscale aftrek € 6,30. “Vooral de hogere middenklasse gebruikt dienstencheques, waardoor ze via de aftrek de facto een fiscale transfer zijn van de lagere inkomens naar de hogere. De aftrek kan lager of zelfs worden afgeschaft”, legt De Tijd uit.

Wilt u € 200 miljoen besparen op dienstencheques? U kunt uw mening geven via deze link. Zo ook uw mening over (1) betaalbare gezondheidszorg; (2) meer mensen aan het werk; (3) moet het onderwijs echt zo duur zijn; (4) een efficiënte overheid; (5) minder blauw op straat; (6) het mes in cultuursubsidies; (7) geen geld voor religies; (6) kinderbijslag is achterhaald; (7) bedrijfssubsidies werken niet, schaf ze af; (8) niet besparen, wel belasten. Om het gat in de begroting te dichten, kan ze besparen, de belastingen verhogen of nieuwe belastingen invoeren. De Tijd daagt u uit om te kiezen: hoe zou u de begroting van 2019 gezond maken? Klik daarvoor op deze link.