6 oktober 2015

Met computercursus steunt EW medewerkers in zoektocht naar baan

, die om wat voor reden dan ook tijdelijk of wellicht helemaal niet meer kunnen terugkeren naar het eigen werk. De organisatie werkt volgens het eigen regiemodel, waarbij Verzuimcoaches en een Werkcoach zorgen voor de juiste professionele begeleiding. Voor medewerkers die het spoor 2-traject volgen, heeft Student-aan-Huis daarom voor EW Facility Services een computercursus ontwikkeld om ze te helpen bij hun zoektocht naar een passende baan. Op 2 oktober vond de eerste cursusdag plaats.

Niet meer in staat om je huidige werk uit te voeren, betekent nog niet dat je helemaal niet meer in staat bent te werken. EW Facility Services volgt in haar begeleiding een aanpak gericht op wat je juist wél kunt in plaats van niet. Maaike Ligtenstein, HR-directeur: “Wij proberen onze medewerkers zoveel als mogelijk te ondersteunen. Onze Werkcoach onderzoekt samen met de medewerker over welke talenten hij of zij nog meer beschikt en welke banen binnen of buiten de organisatie hierop aansluiten. Ook leert zij de medewerker te solliciteren, zoekt zij mee naar vacatures en onderzoekt zij of het volgen van een opleiding de kansen op de arbeidsmarkt vergroot.”

Student- aan-Huis
Tegenwoordig gaat solliciteren merendeel digitaal. Ligtenstein: “Vaak is het voor medewerkers lang geleden dat zij voor het laatst hebben gesolliciteerd. De laatste keer ging dat misschien nog met een handgeschreven brief of door middel van een telefoongesprek.” Om medewerkers zo goed als mogelijk te helpen bij hun zoektocht naar een passende baan, heeft EW Facility Services de samenwerking gezocht met Student-aan-Huis. “Student-aan-Huis heeft voor onze medewerkers een computercursus ontworpen waarbij zij leren solliciteren met behulp van de computer. Door deze samenwerking verwachten wij de arbeidskansen voor onze medewerkers te kunnen vergroten.”

Enthousiast en leergierig
Op 2 oktober vond de eerste cursusdag plaats. De deelnemende medewerkers kijken terug op een leerzame dag. Een van de deelnemers: “Fijn dat EW Facility Services dit doet. Het niveau was voor mij goed te volgen.” Ook de trainers van Student-aan-Huis hebben het als een succesvolle eerste training ervaren. “De cursisten namen met veel enthousiasme deel aan de training. Een leergierige groep die elkaar daar waar nodig hielp.”

Deel dit artikel

Ook interessant: