2 februari 2016

Maatschappelijke betrokkenheid basis samenwerking Gom en Seiso in taalopleidingen

Na een aanbesteding voor het uitvoeren van opleidingen in de Nederlandse taal, wat geïnitieerd is door Gom Schoonhouden, is op 1 februari de samenwerkingsovereenkomst tussen Gom en Seiso Opleidingen ondertekend.

In Nederland hebben maar liefst 750.000 werknemers moeite met de Nederlandse taal en schrijfvaardigheid. Daarom kwam het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vorig jaar met het Taalakkoord, wat voor de schoonmaaksector een must is. De branche scoort namelijk het hoogst wat betreft medewerkers met een lage taalvaardigheid.

Essentieel onderdeel personeelsbeleid
Gom besteedt al jaren veel aandacht aan de taalvaardigheid van haar medewerkers. Het beheersen van de Nederlandse taal is een essentieel onderdeel in het duurzame personeelsbeleid. Daarom heeft Gom mogelijke marktpartijen benaderd die konden voldoen aan haar specifiek gestelde wensen. Vanuit deze selectieprocedure is Seiso Opleidingen uitgekozen als opleider voor het uitvoeren van de opleiding Nederlandse schrijftaal.

Mondeling en schriftelijk
Met name in de leidinggevende posities bij Gom, waar mondelinge taalvaardigheid algemeen goed is, wordt de komende periode meer geïnvesteerd in schriftelijke taalvaardigheid. Opdrachtgevers en samenwerkende instanties verwachten namelijk steeds meer van de leidinggevenden. Om deze groep te ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden, heeft Gom een speciaal opleidingsprogramma samengesteld.

Aura Groen, directeur HR van Gom Schoonhouden vertelt: “Seiso heeft zich onderscheidend geprofileerd tijdens de selectieprocedure. Ze leveren bijvoorbeeld de juiste docenten, die net als Gom Schoonhouden, maatschappelijk betrokken zijn en begrijpen hoe belangrijk (schrijf)taal is in de schoonmaak”.

Deel dit artikel

Ook interessant: